Hyppää sisältöön

Noora Räty palaa Naisten Liigaan seitsemän vuoden tauon jälkeen – "Pelivuoteni ovat vähissä"

Olympia- ja MM-mitalisti Noora Räty pelaa alkavalla kaudella HPK Naisten joukkueessa.

Noora Räty on ollut maajoukkueen luottovahti. Kuva: Tomi Hänninen

Jääkiekkomaalivahti Noora Räty, 32, pelaa ensi kaudella HPK Naisten joukkueessa, hämeenlinnalaisseura tiedotti maanantaina. Kaksinkertainen olympiapronssimitalisti ja viisinkertainen MM-mitalisti palaa Naisten Liigaan seitsemän vuoden tauon jälkeen.

Vuoden 2018 olympialaisten All Stars -joukkueeseen valittu Räty on voittanut urallaan niin Suomen, Venäjän kuin Amerikassa pelattavan naisten NCAA:n mestaruuden. Kausilla 2014–2017 Räty teki suomalaisten kiekkohistoriaan pelatessaan ensimmäisenä naismaalivahtina Mestistä ja Suomi-sarjaa.

– Olen kiitollinen ja innoissani mahdollisuudesta palata Suomeen pelaamaan. Hämeenlinna tarjoaa minulle loistavat puitteet pelata Naisten Liigaa ja harjoitella aamuisin Liiga-akatemian mukana. Omat pelivuoteni ovat vähissä, joten haluan vielä antaa oman panokseni Naisten Liigan kehitykseen, Räty kommentoi HPK:n tiedotteessa.

– Mielestäni Naisten Liiga, sen pelaajat ja sen taustalla toimivat henkilöt eivät saa heille kuuluvaa arvostusta. Hyvänä esimerkkinä Jorma Hassinen (HPK Naisten manageri) tiimeineen, jotka ovat jo vuosikymmeniä kehittäneet naisten jääkiekkoa Hämeessä.

Räty valmistautuu taisteluun olympialaisten kisalipusta.

– Haluan omalla panoksellani osoittaa, että Naisten Liiga on hyvä paikka valmistautua esimerkiksi taistelemaan paikasta olympiajoukkueessa. Ruoho ei nimittäin aina ole vihreämpää aidan toisella puolella.

Lue myös:

Naisleijonien kesäsuunnitelmat menivät uusiksi, koska elokuun MM-kisoissa pitää olla huippuiskussa poikkeukselliseen aikaan