1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jousiammunta

Jousiampuja Antti Vikström tähtäsi Tokion olympialaisiin viimeisessä karsintakilpailussa

Antti Vikström hankki Suomelle maapaikan olympialaisiin viimeisessä mahdollisessa kilpailussa. Vikström oli Pariisin olympiakarsintaturnauksessa kolmas.

Vikström varmisti maanantaina Suomelle maapaikan Tokion olympialaisiin. Kuva: Risto Degerman / Yle

Antti Vikström, 28, on saavuttanut Suomelle maapaikan Tokion olympialaisiin jousiammunnassa. Vikström varmisti paikkansa viime hetkillä, sillä Pariisin olympiakarsintaturnauksessa jaettiin viimeiset paikat Tokioon.

Vikström oli sijoituskierroksilla 19:s, mutta hän otti pudotusotteluissa ensin neljä voittoa, joista kaksi uusinnan kautta, ja selvitti tiensä puolivälieriin.

Puolivälieräpaikka varmisti maapaikan, sillä Pariisissa oli jaossa seitsemän olympiapaikkaa miehille ja viisi naisille. Kun kahdeksan joukkoon selviytyi kaksi ukrainalaista. Vikströmin paikka varmistui maakohtaisen maksimin kautta, sillä kukin maa voi lähettää jousiammuntaan vain yhden ampujan.

Suomen Jousiampujain liitto kuvasi Vikströmin reaktiot ja tuuletukset maapaikkaan tuoreeltaan. Facebook-video on katsottavissa täältä (siirryt toiseen palveluun).

– Erittäin hyvältä tuntuu, Vikström tunnelmoi videolla häkeltyneenä.

Vikström jatkoi voittokulkuaan vielä puolivälierissä päihittämällä Unkarin Matyas Baloghin 6–4. Välierissä hän hävisi Venäjän Galsan Bazarzhapoville 4–6, mutta pronssiottelussa hän voitti Ukrainan Oleksi Hunbinin 6–4. Kaikkiaan hän otti pudotusotteluissa siis kuusi voittoa.

Vikström on jousiammuntaperheestä. Hänen isänsä Pentti Vikström sijoittui Soulin olympialaisten jousiammuntakilpailussa seitsemänneksi vuonna 1988. Myös äiti Marjo Vikström oli omalla urallaan Suomen parhaimpia jousiampujia.

Lue myös

Jousiammunnan olympiaedustuspaikoista kova kilpa Suomessa, paikkaa tavoittelee kaksi ampujaa Oulun Jousimiehistä

Olympialaisiin tähtäävät jousiampujat keksivät luovan tavan treenata lumen keskellä – suomalaiset kärkkyvät lajissa maailman kärkeä