1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Hollanti

Itävalta nollasi Ukrainan ja paransi hieman Huuhkajien tilannetta – tasapeli riittää Suomelle jatkopaikkaan

Jalkapallon EM-kisojen C-lohkossa Itävalta voitti Ukrainan 1–0 samalla, kun Hollanti teki kolme maalia Pohjois-Makedonian verkkoon. Otteluiden ehdottomasti hienoin hetki oli, kun Pohjois-Makedonian kapteeni Goran Pandev, 37, poistui kentältä.

C-lohko MKD - HOL | Kohokohdat
C-lohko MKD - HOL | Kohokohdat

Itävalta ja Hollanti voittivat ottelunsa jalkapallon Euroopan mestaruuskilpailuiden C-lohkossa. Itävalta varmisti jatkopaikan voittaessaan Ukrainan 1–0. Hollanti kaunisteli maalieroaan Pohjois-Makedoniaa vastaan viimeistellen 3–0-lukemat.

Itävallan voitto tarkoittaa sitä, että Suomelle riittää tasapeli jatkopaikkaan ottelussa Belgiaa vastaan. Suomi olisi tasapelin turvin varmasti neljän parhaan lohkokolmosen joukossa.

Tappio kello 22 alkavassa ottelussa Belgiaa vastaan heikentäisi mahdollisuuksia jatkopaikkaan tuntuvasti. Voit lukea tästä jutusta, miten Huuhkajat etenisi jatkopeleihin.

Voit seurata Huuhkajien otteita ja käynnissä olevaa kisapäivää tässä jutussa.

Baumgartner teki maalin, ja joutui poistumaan kentältä

Kun Ukrainan ja Itävallan välistä ottelua oli takana noin 20 minuuttia, ltävallan Christoph Baumgartner teki maalin kapteeni David Alaban syötöstä. Kymmenen minuuttia myöhemmin Baumgartner joutui poistumaan kentältä päähän saamansa iskun takia, hänen tilalleen tuli Alessandro Schöpf. Ottelussa useat muutkin pelaajat saivat iskuja päähänsä.

Itävalta siirtyi Christoph Baumgartnerin maalilla 1–0-johtoon Ukrainaa vastaan.

Itävallan Marko Arnautovic sai ensimmäisen puoliajan lopulla loistopaikan tuplata Itävallan johdon, mutta ensimmäisen kosketuksen jatko meni pahasti pieleen ja pallo valui roimasti maalin ohi. Hetki ennen puoliaikaa myös Itävallan Stefan Lainerilla oli mahdollisuus tehdä joukkueelleen toinen maali, mutta pallo kaartoi reilusti ohi maalin. Toisella puoliajalla ei juuri maalintekopaikkoja nähty, kun Itävalta alkoi puolustamaan johtoaan, eikä Ukraina onnistunut pelinrakentelussa.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Wijnaldum tavoittelemassa maalipörssin voittoa

Hollanti voitti Pohjois-Makedonian selvästi C-lohkon toisessa ottelussa maalein 3–0.

Pohjois-Makedonian Ivan Trickovski laittoi pallon maalin 10. minuutilla, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi. Kymmenen minuuttia myöhemmin Aleksandar Trajkovskin painava laukaus kolahti tolppaan. Kun Hollanti selvisi takaiskuitta, sen moottori alkoi hiljalleen käynnistyä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Hollanti kävikin viimeistelemässä 1–0-johtomaalin 24. minuutilla. Pohjois-Makedonia puolusti Hollannin vastahyökkäyksen laiskasti ja Donyell Malenin oli helppo syöttää pallo Memphis Depaylle maalipaikkaan. Tilanteen jälkeen tarkasteltiin hetki Hollannin kenttäpuoliskolla tapahtunutta mahdollista rikettä ja mahdollista paitsiota Pohjois-Makedonian päädyssä. Pian maali kuitenkin hyväksyttiin.

Hollannin Memphis Depay teki ottelun avausmaalin Pohjois-Makedoniaa vastaan.

Ensimmäisellä puoliajalla Pohjois-Makedonian maalivahti Stole Dimitrievski vielä piti torjunnoillaan joukkueensa mukana kamppailussa. Toinen puoliaika kuitenkin käynnistyi Hollannin maalilla.

Hollannin kapteeni Georginio Wijnaldum pääsi 50. minuutilla tuikkaaman pallon maaliin Depayn syötöstä kahden metrin päästä maaliviivasta. Vain seitsemää minuuttia myöhemmin Wijnaldum pääsi tuikkaamaan pallon maalin toistamiseen ja tilanne oli Hollannin eduksi jo 3–0. Samalla Wijnaldum ilmoittautui mukaan maalipörssin voittokamppailuun, kun hän on kolmella maalilla tasoissa Portugalin Cristiano Ronaldon ja Tshekin Patrik Schickin kanssa.

Hollannin Georginio Wijnaldum vei Hollannin 2–0-johtoon Pohjois-Makedoniaa vastaan.
Hollannin Georginio Wijnaldum teki toisen maalinsa ottelussa Pohjois-Makedoniaa vastaan.

Maaleista huolimatta ottelun ehdottomasti hienoin hetki oli, kun Pohjois-Makedonian kapteeni Goran Pandev, 37, poistui kentältä. Pohjoismakedonialaiset pelaajat muodostivat Pandeville kunniakujan pois kentältä ja antoivat lämpimät suosionosoitukset maansa legendalle.

Pohjois-Makedonian kapteeni Goran Pandev otettiin vaihtoon ottelussa Hollantia vastaan. Joukkuetoverit tekivät Pandeville kunniakujan ja hän sai suuret suosionosoitukset.

Nämä olivat Pandevin ensimmäiset ja viimeiset jalkapallon arvokisat, sillä hän lopettaa maajoukkueuransa. Hän pelasi 20 vuoden aikana 122 ottelua viimeistellen 38 maalia maalleen.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Tim Sparv takaisin Huuhkajien avauskokoonpanoon, Suomi haastamaan Belgian supertähtiä taistelussa jatkopaikasta – Yle seuraa tärkeää ottelua

Huuhkajien on pakko pysäyttää tänään yksi maailman parhaista pallotaitureista – tällainen arvaamaton nero on Belgian Kevin De Bruyne

Päävalmentaja Markku Kanerva hehkuttaa hurjaa unelmaa: "Suomen jalkapallohistorian isoin ottelu edessä"

Kommentti: Tilasto on vastaansanomattoman mykistävä – Huuhkajat tarvitsee Tim Sparvin kentälle illan ratkaisuottelussa