1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Huuhkajat

Huuhkajien Joni Kauko siirtyy Intian pääsarjaan – kolmas maassa pelaava suomalainen

Suomen mukana jalkapallon EM-kisoissa pelannut keskikenttäpelaaja Joni Kauko siirtyy ATK Mohun Baganiin kaksivuotisella sopimuksella. Kauko ilmoitti jättävänsä tanskalaisen Esbjergin toukokuun lopulla.

Keskikenttäpelaaja Joni Kauko siirtyy Intian superliigaan. Arkistokuva 16. kesäkuuta pelatusta Suomi–Venäjä-ottelusta. Kuva: Gonzalo Arroyo / UEFA / Getty Images

Keskikenttäpelaaja Joni Kauko siirtyy ensi kaudeksi pelaamaan Intian superliigaan ATK Mohun Baganiin. Seura kertoi suomalaisen kanssa tekemästään kahden vuoden sopimuksesta Twitterissä (siirryt toiseen palveluun).

Kolkatassa pelaava seura on voittanut maan toisen pääsarjan I-liigan viidesti. Joukkue ei ole voittanut Intian superliigaa, johon se liittyi viime kauden alussa.

Mohun Bagan on yksi Intian vanhimpia urheiluseuroja, sillä se on perustettu jo vuonna 1889. Viime vuonna seura yhdistyi ATK:n (ent. Atletico de Kolkata) kanssa ja aloitti Intian superliigassa.

Huuhkajien mukana jalkapallon Euroopan mestaruuskilpailuissa pelannut Kauko pelasi kolme kautta tanskalaisessa Esbjergissä. Joukkue putosi toissa kauden päätteeksi Tanskan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, eikä onnistunut päättyneellä kaudella nousemaan takaisin pääsarjaan. Kaukon sopimus Esbjergin kanssa päättyi tähän kauteen, joten hänestä ei makseta siirtosummaa.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Turkulainen Kauko on Turun Nappulaliigan kasvatti. Suomessa hän on myös pelannut Turun Palloseurassa, FC Interissä, FC Lahdessa ja VG-62:ssa. Ulkomailla hän on pelannut Saksassa FSV Frankfurtissa ja Energie Cottbusissa sekä Tanskassa Randersissa ja Esbjergissä.

Suomalaisista aiemmin Intian pääsarjassa ovat pelanneet hyökkäjä Njazi Kuqi ja maalivahti Jussi Jääskeläinen. Molemmat edustivat kaudella 2017–2018 Atletico de Kolkataa eli ATK:ta.

Korjaus 26.6. kello 16.10: Suomalaisista aiemmin ATK:ssa on pelannut Njazi Kuqi. Ei Shefki Kuqi, kuten jutussa aiemmin väitettiin.

Lue myös:

Huuhkajat palasi kotiin – Yle seurasi iloisia jälleennäkemisiä lentokentällä

Huuhkajat putosi ensimmäisenä ulos EM-kisojen pudotuspeleistä – Saksa nousi kuilun partaalta jatkoon hurjassa trillerissä

Teemu Pukki avaa Yle Urheilulle EM-kisojen kohuvaihdon taustat – vaisuhkosti pelannut Suomen tähti on pettynyt vireeseensä