1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. pesäpallo

Roope Korhonen iski lyönneillään Jymyn voittoon kolmen tunnin helteessä, Susanna Puistolle hieno rajapyykki

Jymyn jokeri Roope Korhonen iski toisen jakson ja supervuoroparin voittojuoksut, ja Kiteen Pallo taipui 1–2. Porin Pesäkarhujen Susanna Puisto pelasi 300. Superpesis-pelinsä.

Roope Korhonen arkistokuvassa. Kuva: All Over Press

Kiteen Pallo tarjoili miesten Superpesiksessä kotiyleisölleen nautinnollisen kuuden juoksun sisävuoron avausjaksolla, mutta siitä ei ollut yhtä sarjapistettä enempää iloa. Isäntien ote herpaantui loppua kohti vieraita enemmän, joten KiPa hävisi Sotkamon Jymylle 1–2 (7–5, 2–6, 0–1).

Ottelu alkoi 31 asteen helteessä ja kesti paria minuuttia vaille kolme tuntia.

– Pelasimme yhden huonon ulkovuoron, mutta perustelemisemme sisäpelissä takaa viisi tai juoksua jaksoa kohti. Pienet virheet syntyivät varmaankin siitä, että pelaajat ovat aivan puhki, korosti Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen.

KiPan avausjakson voiton ratkaisi kuuden juoksun sisävuoro toisen aloittavalla, kun Jymyn Toni Laaksolla ja Konsta Kurikalla oli ulkovuorossa umpisurkea 20-minuuttinen. Isännät takoivat kuusi juoksua yksitellen. Jymy kiri juoksun päähän ja pääsi vielä tasoittamaan neljättä vuoroparia palottomasta ykköskärjen ajosta, mutta kaksi Hannes Pekkisen avausjaksolla lyömää juoksua riittivät jaksovoittoon.

Jymyn jokeri Roope Korhonen iski toisen jakson ja supervuoroparin voittojuoksut, kolmospussiin ja kolmossaumaan voimalla sijoittamalla.

KiPan palkitut olivat kakkoskärjen miehet, kolme juoksua tuonut ykkösvahti Joni Lehikoinen (6 kärkilyöntiä/8 yritystä) ja kertaalleen kotiuttanut koppari Lassi Vasarainen (5/9).

Jymystä erottuivat neljä juoksua viidestä kotiutuspaikastaan lyönyt Roope Korhonen (8/10) ja sataprosenttisella teholla tyhjälle kentälle mennyt ykköskärki, kolme juoksua tuonut Niilo Piiponniemi (8/8).

Myös IPV:n lohtuna yksi piste

Imatran Pallo-Veikot jatkaa tukevasti sarjan keskikastissa, vaikka tiistaina kotikentällään joukkue nappasikin vain pisteen. IPV:n tappiolukemat Manse PP:tä vastaan olivat 1–2 (4–2, 8–13, 1–3). Tamperelaisjoukkue menetti edes pisteen vasta toisen kerran tällä kaudella.

IPV voitti avausjakson kolmella sisävuorolla. Ratkaisu nähtiin toisen vuoroparin tasoittavalla, kun Mikko Kosonen sivalsi kunnarin (1+1) ja jokeri Tommi Piirainen löi perään kaksi juoksua kotiuttaen alkuun Kososen tuplana.

Tauon jälkeen vietettiin todellista kunnarijuhlaa. Mansen Tuomas Jussilan (1+2) kunnarin isäntien Juho Toivola (1+3) kuittasi, mutta vieraiden Lauri Kivisen ajolähdön tyhjennys (1+3) oli jo kotijoukkueelle liikaa.

Supervuoropari päättyi Jussilan illan toiseen kunnariin (1+2).

IPV tehomiehet olivat kaksi kunnaria (2+1) lyönyt Kosonen (8/11) ja 1+4 juoksua takonut Toivola (5/10).

Mansen sankareita olivat juoksua lyönyt Jussila (11/15) ja yhden juoksun tuonut jokerietenijä Timo Torppa (6/7).

Susanna Puisto on pelannut 300 Superpesis-ottelua. Kuva: Tomi Hänninen

Pesäkarhujen Susanna Puistolle komea virstanpylväs

Naisten Superpesiksen ja Porin Pesäkarhujen tähtipelaaja Susanna Puisto ylsi komeaan merkkipaaluun tiistain kierroksella. Puistosta tuli liigan historian 20:s pelaaja, joka on pelannut 300 Superpesis-ottelua.

Pesäkarhut haki Joensuun vieraspelistä kevyen 2–0-voiton, kun JoMa kaatui jaksolukemin 9–1, 6–3. Kotiuttajajokeri Puisto löi ottelussa neljä juoksua.

Pesäkarhujen oma kasvatti Puisto pelaa seuran edustusjoukkueessa nyt 12. kauttaan. Aiemmin urallaan hän on edustanut myös lappeenrantalaista Pesä Ysejä sekä jyväskyläläisseura Kirittäriä

Porilaisseuran kanssa sarjan kärjessä jatkava Kirittäret kukisti Seinäjoen Maila-Jussit kotonaan 2–0 (3–2, 5–1). Pesäkarhut ja Kirittäret ovat voittaneet kauden kaikki kuusi otteluaan.

Lue myös:

Kymmenes yritys toi Kempeleen Kirille voiton Joensuun Mailasta

Pelinjohtajalegenda Nalle Viljanen jatkaa Kirittärissä – työsarka laajenee entisestään

Kouvolan Pallonlyöjien Matti Latvalan kunnari tuhosi Tahkon Miesten Superpesiksessä

Kankaanpään Maila nappasi kauden avauspisteet miesten superpesiksessä – Sotkamon Jymy kesytti Hiukassa vierailleen Kempeleen