1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Antti Ruuskasen perheeseen syntyi tyttövauva – Ruuskanen aikoo avata kautensa sunnuntaina

Vuoden 2014 Euroopan mestari jätti tiistaina Lappeenrannan tähtikisat väliin perheenlisäyksen vuoksi.

Antti Ruuskanen aikoo kisata sunnuntaina Saarijärvellä. Kuva: EPA/Diego Azubel

Antti Ruuskasen ja Tuula Moilasen perheeseen on syntynyt esikoislapsi. Aiheesta ensimmäisenä uutisoi Savon Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Iloinen perheuutinen vahvistetaan myös Yle Urheilulle Ruuskasen lähipiiristä.

Moilanen synnytti tyttövauvan tiistaina. Sekä äiti että lapsi voivat lähipiirin mukaan hyvin.

37-vuotiaan Ruuskasen oli alun perin tarkoitus kilpailla tiistaina Lappeenrannan tähtikisoissa, mutta hän perui osallistumisensa viime hetkellä perheenlisäyksen vuoksi.

Ruuskanen ei ole kilpaillut vielä kertaakaan kuluvana kesänä. Hän on valintakelpoinen Tokion olympialaisiin kahden vuoden takaisen tuloksensa 85,15 ansiosta, mutta valitsijat haluavat kolminkertaiselta arvokisamitalistilta lisänäyttöjä.

Syynä on, että Suomella on Ruuskasen lisäksi tällä hetkellä kolme muuta valintakelpoista heittäjää. He ovat 85,03 heittänyt Toni Kuusela, kauden varmin suomalaisheittäjä Lassi Etelätalo ja vuoden 2019 olympiarajan ansiosta Oliver Helander, joka heitti paluukisassaan 80,82.

Ruuskanen on siirtänyt kauden avaustaan nyt kahdesti. Hänen managerinsa Jarno Lindblom vahvistaa, että Ruuskasen suunnitelmissa on kilpailla sunnuntaina Saarijärven juhannuskisoissa.