1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jalkapallo

Helmareiden kaikkien aikojen paras maalintekijä Linda Sällström palaa Suomeen – HJK nappasi maajoukkuetähden

Linda Sällström siirtyy Helsingin Jalkapalloklubiin. Helmareiden hyökkääjä palaa Suomeen 13 vuoden ulkomaankierroksen jälkeen. Sopimus HJK:n kanssa kattaa kauden 2021, ja sisältää option kaudesta 2022.

Linda Sällström siirtyy HJK:n riveihin. Kuva: Matti Raivio / AOP

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen kaikkien aikojen paras maalintekijä Linda Sällström palaa Suomeen. Sällström, 32, on solminut Kansallisessa liigassa pelaavan Helsingin Jalkapalloklubin kanssa kauden 2021 kattavan sopimuksen (siirryt toiseen palveluun). Sopimuksessa on myös optio kaudesta 2022.

Helmareiden tähtipelaaja aloittaa harjoittelun HJK:ssa ensi viikolla. Hän on edustuskelpoinen peleissä heinäkuun puolivälissä, kun kansainvälinen siirtoikkuna aukeaa.

– Korona-aikana vahvistui tunne, että elämässä on muutakin kuin pelkästään futis ja paluu Suomeen alkoi tuntua oikealta. Aloin mietiskelemään sitä vaihtoehtoa ja kuulin Klubista tosi paljon hyvää. Juttelin valmennuksen kanssa ja siitä vahvistui fiilis, että haluan juuri HJK:hon, Sällström kommentoi HJK:n tiedotteessa.

Sällström on pelannut Suomessa viimeksi vuonna 2007, ennen siirtymistään pitkälle uralleen ulkomaille. Sällström on edustanut viimeisimpänä Ranskan pääsarjassa pelaavaa Paris FC:tä, jossa hän teki kolmen kauden aikana 17 maalia. Ulkomailla hän on edustanut Parisin lisäksi Ruotsissa Djurgårdens IF:a, Linköpingiä ja Vittsjötä.

Sällström on kuulunut pitkään Helmareiden kärkipelaajiin. Hän on viimeistellyt naisten A-maajoukkueessa yhteensä 107 ottelussa 48 maalia. Sällström ampui muun muassa viime hetken voittomaalin Portugalia vastaan, mikä vei Helmarit vuoden 2022 EM-kisoihin.

Lue myös:

Kurinalainen Venäjä katkaisi Helmarien tappiottomien otteluiden putken

Helmarien tähtipelaajat ottivat tiukasti kantaa Ilves-valmentajan huuteluun ja pettyivät jatkotoimenpiteisiin – Palloliitto tutkii tapauksen

FC Hongan Nana Yang sai painaa valkolakin päähänsä, Yalen yliopisto kutsuu elokuussa – "On tämä ihan tajutonta"