Hyppää sisältöön

Turkin ja Suomen kansalainen Özcelik puski voittomaalin Ilvekselle – FC Lahden Kari Arkivuo jäi ilman syntymäpäivävoittoa

Veikkausliigassa pelattiin keskiviikkona kaksi kamppailua. Tampereella Ilves saalisti täydet pisteet kaatamalla Turun Interin maalein 2–1. Lahdessa kamppailtiin varoituksien värittämässä ottelussa tasatulos 0–0 FC Lahden ja HIFK:n välillä.

Taha Özcelik (oik.) puski Ilvekselle voittomaalin. Kuva: Mika Kylmäniemi / All Over Press

Ilves katkaisi keskiviikkona kolmen ottelun pituisen tappioputken miesten jalkapalloliigassa, kun joukkue kukisti Interin 2–1 Hernan Lunan ja Taha Özcelikin onnistuessa maalinteossa.

Maali oli molemmille liigauran ensimmäinen. Interin Benjamin Källman nousi maalipörssin kärkeen neljännellä maalillaan 1 614 katsojan pettymykseksi.

Özcelik, 20, debytoi liigassa viime viikolla HJK:ta vastaan ja pelasi 17 minuuttia. Nyt tuli paikka aloituksessa ja saldoksi voittomaali, kun hän puski takatolpalta Teemu Jäntin antaman kulmapotkun ohi Henrik Moisanderin.

– Jännitti ennen peliä, mutta jännitys katosi. Fiilis on huipussa, kun voitamme. Jatkossa toivon lisää peliaikaa, vahvuuteni ovat taito ja syötöt, sanoi Ilveksen oma kasvatti.

Özcelik aloitti jalkapallon 9-vuotiaana TPV:ssä, ja hän siirtyi Ilvekseen C-juniorina. Turkkilainen isä Fikret on asunut Suomessa jo 30 vuotta ja toiminut myös juniorivalmentajana.

– Se on fifty-fifty kumpaa maata haluaisin joskus edustaa. Vaikea sanoa. Pikkuveljistä Berkin pelaa Ilveksen junioreissa, nuorin ei pelaa vielä edustustasolla, Taha Özcelik sanoi.

Lahdessa korttikilpailu

Veikkausliigan kokeneimpiin pelaajiin lukeutuva FC Lahden laitapuolustaja Kari Arkivuo sai keskiviikkona mittariin 38 vuotta. Synttärisankarin ainoa lahjatoive oli kolme sarjapistettä Helsingin IFK:sta, mutta se jäi toteutumatta, vaikka lahtelaiset hallitsivat etenkin kamppailun toista puoliaikaa melko selvästi.

Sade- ja ukkosmyrskyn kastelemalla Lahden stadionilla päädyttiin pistejakoon. Loppunumerot olivat 0–0. Maalien sijaan ottelussa nähtiin varoituksia runsaasti. HIFK:lle jaettiin ottelussa yksi suora punainen, kun Pipe Saez ajettiin ulos 88 peliminuutilla. HIFK:lle jaettiin myös keltaista korttia, Lahdelle neljä.

Joukkueet säilyttivät paikkansa sarjataulukossa. IFK on neljäntenä ja FC Lahti kyttää pisteen päässä viidentenä.

– Tasuri ei kyllä tyydytä lainkaan. Varsinkin kun katsoo pelin kuvaa, niin se tuntuu entistä kitkerämmältä. Tarvitsemme maalintekoon lisää juonikkuutta ja röyhkeyttä, edelleen liigan eliittipelaajiin kuuluva Arkivuo sanoi.

HIFK sai mieluisan pelaajan takaisin kentälle, kun kaksi edellistä ottelua vamman takia sivussa ollut Matej Hradecky luuti alakerrassa täydet 90 minuuttia.

– Pelaaminen on futiksessa parasta. Oli vaikeaa katsoa pelejä katsomosta. En tiedä, mihin vahva alkumme katosi ottelun edetessä. Piste on parempi kuin nolla, ensi viikon derbyä HJK:ta vastaan kiihkeästi odottava Hradecky sanoi.

Lue myös:

HJK ja FC Inter voittoihin – Valencic hääri kovavireisen Klubin dynamona

Mikä on nykyään käsivirhe? Veikkausliigan huipputuomari näytti kädestä pitäen, miten uudesti viilattu sääntö tulkitaan EM-kisoissa