1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. keihäänheitto

Loukkaantumisesta toipunut keihästykki Johannes Vetter hakee Kuortaneella uutta hirmuheittoa – hymyilee muiden arviolle kilpailuväsymyksestä

Saksalainen keihästähti Johannes Vetter loukkasi jalkaansa yleisurheilun EM-joukkkuekilpailuissa toukokuun lopussa, mutta palaa nyt kisoihin juhannuspäivänä Kuortaneella. Vetterin mukaan hän voi rikkoa Aki Parviaisen yli 20 vuotta vanhan kenttäennätyksen 93,09.

Johannes Vetter kilpailee rankasti ja pitää siitä: "Muut voivat miettiä mitä haluavat"
Johannes Vetter kilpailee rankasti ja pitää siitä: "Muut voivat miettiä mitä haluavat"

Saksan Johannes Vetter, 28, on ollut hurjassa iskussa tänä vuonna. Keihäänheittäjä on heittänyt lähes jatkuvalla syötöllä yli 90-metrisiä kaaria, yhteensä viidessä kilpailussa. Saksalainen lähtee hakemaan seuraavaa hirmuheittoa Kuortaneen GP-kilpailussa. Vastus on myös kova, kun juhannuspäivänä hänen lisäkseen kentälle astelevat suomalaisten lisäksi olympiavoittaja Keshorn Walcott ja vuoden 2019 MM-kultamitalisti Anderson Peters.

Viimeisin hirmuheitto ei tullut kuitenkaan ilmaiseksi. Vetter loukkasi heittäessään tukijalkansa lähentäjälihasta, kun heitti toukukuun lopussa yleisurheilun EM-joukkuekilpailussa kaikkien aikojen kolmanneksi kovimman keihäskaaren 96,29. Heiton jälkeen hänen oli pakko jättää kilpailut Turussa ja Orimattilassa väliin. Lähentäjän kunto on kuitenkin nyt hänen mukaansa hyvä.

– Olen pystynyt harjoittelemaan viimeiset pari viikkoa ja pystyin myös kuormittamaan itseäni kovasti. Olen kuitenkin tällä hetkellä oikein iloinen, että saan olla täällä viettämässä muutaman päivän vapaata ennen kisaa, Vetter kertoo Yle Urheilun haastattelussa Kuortaneella.

Vaikka Vetter ei olekaan päässyt kilpailemaan vielä kesäkuun aikana, ei Saksan keihäsjätti ole ollut omien sanojensa mukaan huolestunut heittovireestään.

– Olen sen verran korkealla tasolla heittojeni kanssa tällä hetkellä, lisäksi olen itsevarma tekniikkani osalta myös. Kieltäydyin heittämästä keihästä kahden viikon ajan, mutta kun tauon jälkeen tartuin taas siihen, se lentää ihan yhtä kauas, hän tokaisee.

Kenttäennätys uusiksi?

Saksalainen on innoissaan päästessään taas kisaamaan. Hän kertoo, että hänen tavoitteensa eivät ole muuttuneet ollenkaan kauden aikaisempiin kilpailuihin verrattuna.

– Ihmiset tietävät kyllä, että edellisten kilpailujen tapaan haluan heittää yli 90 metriä.

Kuortaneen yli 20 vuotta vanha kenttäennätys 93,09 on Aki Parviaisen nimissä. Vetterin keihäskunnolla tuo ennätys saattaa rikkoutua juhannuslauantaina.

– Kyllä, miksipäs ei! Haluan rikkoa kenttäennätyksen. Mutta, katsotaan mihin keihäs lopulta lentää, se voi ihan hyvin päätyä vieläkin pidemmälle kuin siihen, Vetter sanoo itsevarmana.

Saksalainen kilpailee kovalla tahdilla. Kuortaneen keihäskisan jälkeen vuorossa on ensi viikon tiistaina kilpailu Luzernissa ja heinäkuussa Timanttiliigan kilpailu Gatesheadissa Englannissa. Monet asiantuntijatkin ovat povanneet, että hän kuluttaa itseään tiukalla kisakalenterillaan.

Muiden arviot eivät hetkauta maailmanennätykseen tähtäävää Vetteriä.

– Sillä ei ole minulle oikeastaan väliä. Voit heittää pitkälle harjoituksissa tai voit heittää pitkälle kilpailussa. Minun mielestäni on aina parempi kilpailla, koska tekniikkapuoli voi heilahtaa välillä paineen alla. Pidän kilpailemisesta ja voittamisesta. Olen hyvässä vireessä, muut voivat sitten miettiä mitä haluavat, hän vastaa hymyssä suin.

Kuortaneen GP nähdään TV2:ssa ja Yle Areenassa lauantaina 26.6. kello 16.00 alkaen.

Lue myös:

Johannes Vetter palaa keihäspaikalle Kuortaneella – saksalaistähti haluaa rikkoa Parviaisen kenttäennätyksen

Savon Sanomat: Ruuskasen kauden avaus siirtyi jälleen, esikoinen tulossa

Magnus Kirt ei osallistu Tokion olympialaisiin: "Vaihtoehtoja ei ole"