Hyppää sisältöön

Pesisfinaaleja ei pelata Olympiastadionilla – "Ei ollut paras mahdollinen tilanne"

Superpesiksen kauden 2022 finaaleja ei pelata Helsingin olympiastadionilla. Asian päätti Pesäpalloliiton liittojohtokunta.

Pesäpalloliiton puheenjohtaja Ossi Savolaisen mielestä finaalien pelaaminen Olympiastadionilla olisi palvellut pesäpallon tulevaisuutta. Kuva: Tomi Hänninen

Pesäpalloväen keskuudessa paljon puhetta herättänyt aikomus Superpesiksen miesten ja naisten juhlavuoden finaalien pelaamisesta Olympiastadionilla on kariutunut. Asian vahvistaa Pesäpalloliiton puheenjohtaja Ossi Savolainen.

– Tämä on tilanne, kyseisiä finaaliotteluja ei pelata Olympiastadionilla, sarjajärjestelmä rakennetaan toisella tavalla.

– Suurin osa seuroista oli tapahtuman ja mahdollisen sarjajärjestelmän takana. Silti ajattelimme, että yhtenäisyyden vuoksi on fiksua perääntyä suunnitelmasta, sillä emme löytäneet yhteistä säveltä kaikkien seurojen kanssa, Savolainen linjaa.

Hän myöntää olevansa henkilökohtaisesti harmissaan päätöksestä.

– Finaalien pelaaminen Olympiastadionilla olisi mielestäni palvellut koko pesäpalloliikettä ja sen tulevaisuutta. Myönnän toki, että näin ei välttämättä olisi ollut yksittäisen seuran kohdalla.

Savolainen sanoo, että dialogi seurojen kanssa on jäänyt korona-aikana turhan vähäiseksi.

– Vaikeimmissa asioissa henkilökohtaiset kontaktit ja vuorovaikutus olisivat tärkeitä. Joskus päätöksiä joudutaan yrittämään kiireessä, ja tämä ei ollut paras mahdollinen tilanne. Tämä asia on varmasti ollut monelle raskas, eli nyt rauhoitamme tilanteen.

Vaihtoehtoja harkintaan edelleen

Kysymykseen, oliko suurin osa seuroista, joilla on realistinen mahdollisuus selviytyä finaaliin, tapahtumaa vastaan, Savolainen antaa kiertelevän vastauksen.

– Hyvä johtopäätös, esittämäsi dilemma pitää aika hyvin paikkaansa. Täytyy silti muistaa, että pesäpalloliikkeen ja liittojohtokunnan päättäjien täytyisi katsoa pesäpalloliikkeen kokonaisuutta, tulevaisuutta sekä näkyvyyttä siihen liittyvien asioiden kautta.

Puheenjohtaja painottaa, ettei Olympiastadionin osalta ole silti luovuttu kaikista tapahtumista.

– Tämä voisi tarkoittaa sitä, että siellä esiintyvät esimerkiksi jotkut seurat. Täytyy myös muistaa, että pesäpalloliikkeeseen kuuluu baseball. Punnitsemme jatkossa vaihtoehtoja.

Lue myös:

Siilinjärvellä myrsky keskeytti miesten Superpesis-ottelun – Roihuttaret otti kauden ensimmäisen kotivoittonsa

Kymmenes yritys toi Kempeleen Kirille voiton Joensuun Mailasta

Pelinjohtajalegenda Nalle Viljanen jatkaa Kirittärissä – työsarka laajenee entisestään

Kouvolan Pallonlyöjien Matti Latvalan kunnari tuhosi Tahkon Miesten Superpesiksessä