Hyppää sisältöön

Montrealin fanit villiintyivät rajulla tavalla Artturi Lehkosen maalista ja NHL:n finaalipaikasta – poliisiauto murjottiin karuun kuntoon

Kiekkohullu Montreal on juhlinut antaumuksella NHL:n finaalipaikkaa. Suuressa juhlassa ei ole vältytty lieveilmiöiltä.

Montreal Canadiensin kannattajat alkoivat ampua ilotulitteita heti finaalipaikan ratkettua. Kuva: Getty Images

Montreal Canadiens eteni Stanley Cupin loppuotteluihin 28 vuoden tauon jälkeen. Pitkään odotettu finaalipaikka sai kiekkohullun kaupungin sekaisin.

Suomalaishyökkääjä Artturi Lehkonen teki maalin, joka aloitti hurjat juhlat. Lehkonen laukoi voitto-osuman jatkoerässä Vegan Golden Knightsia vastaan NHL:n välieräsarjan kuudennessa ottelussa. Montreal eteni finaaleihin voitoin 4–2.

Finaalipaikka merkitsee paljon Montrealin kannattajille. Kuva: Getty Images

Finaalipaikasta villiintyneet kannattajat lähtivät sankoin joukoin Montrealin kaduille. Raketit paukkuivat, kun jääkiekkoa rakastavat kaupunkilaiset aloittivat juhlansa. Alla olevalta Sportsnetin Twitter-videolta näkee, millaisissa merkeissä juhlia vietettiin. Jos video ei näy, sen voi katsoa täältä (siirryt toiseen palveluun).

Ilta ei ollut pelkkää juhlaa. Lieveilmiönä kaduilla on nähty väkivaltaisuuksia.

Alla olevalta The Hockey Newsin Twitter-videolta näkee, kuinka poliisiauto murjotaan käyttökelvottomaksi Montrealin kaduilla. Jos video ei näy, sen voi katsoa täältä (siirryt toiseen palveluun).

Montreal Gazetten mukaan (siirryt toiseen palveluun)kaupungin mellakkapoliisi oli valmiudessa siltä varalta, että voiton juhlinta lähtee käsistä. Mediatietojen mukaan poliisi on joutunut turvautumaan kyynelkaasuun väkijoukon rauhoittamiseksi.

Poliisi on joutunut puuttumaan juhlintaan Montrealissa. Kuva: Getty Images

Tuleeko 25:s mestaruus?

Montreal on jääkiekkokaupunki, jossa perinteet velvoittavat menestykseen. Montreal Canadiens on voittanut 24 Stanley Cupia eli NHL:n mestaruutta.

NHL:n historian menestyneimmän seuran edellinen mestaruus tuli vuonna 1993. Sen jälkeen joukkue ei ole pelannut NHL:n finaaleissa, joten finaalipaikan rajuun juhlintaan osattiin kaupungissa varautua jo etukäteen.

Canadiens kohtaa NHL:n finaalisarjassa joko hallitsevan mestarin Tampa Bay Lightningin tai New York Islandersin.

Montrealin joukkueessa pelaa kolme suomalaista: Artturi Lehkonen, Jesperi Kotkaniemi ja Joel Armia.

Lue myös:

Kommentti: NHL:ssä sivurooliin ajautuneen Artturi Lehkosen sitkeys palkittiin uskomattomalla tavalla

Artturi Lehkonen ratkaisi finaalipaikan Montrealille – kauden yllättäjä pelaa Stanley Cup -finaaleissa 28 vuoden tauon jälkeen