Hyppää sisältöön

Wimbledonin naisten hallitseva mestari Halep vetäytyy turnauksesta – Ruusuvuori kohtaa avausottelussa yhdysvaltain Gironin

Halep antoi kaikkensa päästäkseen pelaamaan Wimbledonissa, mutta hänen kehonsa ei ollut samaa mieltä.

Tenniksen Wimbledonin hallitseva mestari Simona Halep vetäytyy turnauksesta pohjevamman vuoksi. Kuva: Getty Images

Tenniksen Wimbledonin naisten kaksinpelimestaruuden viime turnauksessa voittanut Simona Halep jättää tämänvuotisen turnauksen väliin pohjevamman takia. Halep voitti turnauksen kaksi vuotta sitten, ja viimevuotinen turnaus peruttiin koronapandemian takia.

Halepin lisäksi naisten kärkinimistä Naomi Osaka jää sivuun Wimbledenista. Osaka on kertonut poisjääntinsä syyksi mielenterveysongelmat.

– Annoin kaikkeni ollakseni valmis pelaamaan Wimbledonissa, josta minulla on erityiset muistot kahden vuoden takaa. Olisi ollut ilo ja kunnia astua taas näille kauniille kentille hallitsevana mestarina, mutta valitettavasti kehoni ei suostunut siihen, Halep sanoi.

Wimbledonin kaaviot on arvottu ja Emil Ruusuvuori kohtaa maailmanlistalla sijalla 65 majailevan yhdysvaltain Marcos Gironin. Ruuvuori on tällä hetkellä rankingissa sijalla 79. Giron ja Ruusuvuori eivät ole pelanneet aiemmin vastakkain.

27-vuotiaan Gironin uran paras sijoitus grand slam -turnauksen kaksinpelistä on tämän vuoden Ranskan avoimesta mestaruusturnauksesta, jossa hän eteni kolmannelle kierrokselle.

Wimbledonissa pelit alkavat maanantaina 28. kesäkuuta.

Lue myös:

Wimbledonin poisjääntien lista piteni – viiden vuoden takainen finalisti jäi pois

Tennistähdet vetäytyvät suurkisoista – Osaka jättää Wimbledonin väliin, Thiem olympialaiset, Nadal molemmat

Heliövaara ja Glasspool olivat lähellä kovaa temppua – maailman ykköspari selvitti ottelupalloja ATP-välierässä

Emil Ruusuvuori kommentoi olympiaratkaisuaan – "Se päätös oli vain tehtävä"