1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. tennis

Heliövaara on toiveikas Wimbledonin suhteen: "Puitteet ovat kohdallaan, miksei voisi tulla menestystäkin"

Heliövaaran ja Glasspoolin yhteispeli on toiminut viime aikoina mallikkaasti ja pari on onnistunut kehittämään taktiikkaosaamistaan.

Harri Heliövaaran osallistuminen Tokion olympialaisiin selviää ensi tiistaina. Kuva: EPA / Roni Rekomaa

Harri Heliövaara ja britti Lloyd Glasspool lähtevät ensi viikolla alkavan Wimbledonin tennisturnauksen nelinpeleihin luottavaisin mielin. Ruohoalusta sopii Heliövaaran mukaan parille hyvin.

– Puitteet ovat kohdallaan ja tuntuu, että pelikin on meillä vahvalla mallilla, niin miksei voisi tulla menestystäkin, Heliövaara sanoo.

Heliövaaran ja Glasspoolin yhteispeli on toiminut viime aikoina mallikkaasti.

– Joulukuussa pelasimme ensimmäistä kertaa yhdessä ja nopeasti huomasimme täydentävämme toisiamme pelillisesti. Taktiikkaosaamista on saatu kehitettyä ja nyt pystyy jo aika hyvin aavistamaan, mitä toinen tekee, Heliövaara kertoo.

Pari taipui vastikään niukasti Eastbournen ATP-turnauksen nelinpelin välierässä maailman ykkösparille Nikola Mekticille jaMate Pavicille. Voitto jäi parhaimmillaan sentin päähän.

– Tennis on tulosurheilua, joten aina harmittaa kun tappio tulee. Matsi oli omissa käsissä. Alku ei ollut edes paras mahdollinen. Paljon hyviä juttuja jäi kuitenkin käteen, Heliövaara tuumaa.

Suomalaispelaajalle villi kortti on harvinaisuus

Ei ole kovin tavallista, että suomalaispelaajia nostetaan Grand Slam -turnaukseen villillä kortilla. Heliövaaralla olisi ollut mahdollisuus pelata nelinpeliä myös Emil Ruusuvuoren kanssa. Englantilaisilla oli kuitenkin muuta mielessä.

– Meillä on mennyt Lloydin kanssa niin hyvin, että englantilaiset halusivat meidät pelaamaan yhdessä tarjoamalla villiä korttia. Täytyy ehkä pistää hieman kiitosta Englannin tennisliitolle, Heliövaara myhäilee.

Heliövaaran juhannus sujuu tennispelaajan kuplassa Wimbledoniin valmistautuessa. Heliövaaran ja Glasspoolin turnaus alkaa Lontoossa keskiviikkona. Heliövaaran pelaaminen Tokion olympialaisissa varmistuu tiistaina.

Lue myös:

Heliövaara ja Glasspool olivat lähellä kovaa temppua – maailman ykköspari selvitti ottelupalloja ATP-välierässä

Emil Ruusuvuorelta raju päätös – ei lähde Tokion olympialaisiin