Kaikkien aikojen menestynein sulkapalloilija Ville Lång maajoukkueen päävalmentajaksi

Ville Långin mukaan suomalainen sulkapallo on tällä hetkellä historiallisen upeassa tilanteessa.

Ville Lång lopetti mittavan pelaajauransa vuonna 2017. Kuva: Jarno Kuusinen / All Over Press

Sulkapalloliiton hallitus on nimennyt maajoukkueen päävalmentajaksi Ville Långin. Lång toimii jo tällä hetkellä maajoukkueen päävalmentajan Anu Niemisen äitiyslomasijaisena Sulkapalloliiton huippu-urheiluyksikössä Helsingissä.

– Olen erittäin otettu ja iloinen siitä luottamuksesta, jota valintani päävalmentajaksi osoittaa. Olemme historiallisen upeassa tilanteessa, jossa Suomella on heinäkuussa edustaja taas kerran olympia-areenalla, ja samalla myös nuoremmissa pelaajissa on kasvamassa paljon potentiaalia. Kovalla ja päämäärätietoisella työnteolla meillä on tie auki, kuinka pitkälle tahansa, kommentoi Lång liiton tiedotteessa.

– Hienoa työtä on tehty useankin asian suhteen edeltäjieni toimesta, ja tavoitteenani on tulevaisuudessa vahvistaa vielä entisestään avointa ja keskustelevaa ilmapiiriä niin valmentajien, pelaajien kuin muidenkin sidosryhmien kesken, Lång toteaa.

Lång on Suomen kaikkien aikojen menestynein sulkapalloilija. Hän ylsi vuoden 2008 Pekingin olympialaisissa 16 parhaan joukkoon, mikä on edelleen kautta aikain paras suomalainen olympiasulkapallosaavutus.

– Valmentajana haluan oppia tuntemaan valmennettavat pelaajat yksilöinä ja pidän myös tärkeänä, että pelaajat oppivat tuntemaan valmentajansa. Pelaajien tulee olla fokuksessa ja parhaimmillaan olemme tiimi, jossa kaikki kehittävät toisiaan. Syksyllä tulevat nuorten EM-kisat ja helmikuussa sekajoukkueiden EM-kilpailut – en malta odottaa tulevaa sulkapallovuotta ja pestiäni maajoukkueen luotsina, Lång sanoo tiedotteessa.

Nuorten maajoukkueen päävalmentajaksi liitto nimesi Timo Koljosen. Lång ja Koljonen tulevat työskentelemään tiiviissä yhteistyössä ja vetävät esimerkiksi lajivalmennukset yhdessä molemmille valmennusryhmille. Uusi valmennustiimi aloittaa työnsä syyskuun alussa.

Lue myös: