Hyppää sisältöön

Vladimir Putin vihjaa muutoksista Venäjän jääkiekko- ja jalkapallojoukkueissa: "Ei voi jäädä huomaamatta"

Venäjän jääkiekko- ja jalkapallomaajoukkueet tippuivat jatkosta aikaisessa vaiheessa kevään arvoturnauksissa.

Putin otti keskiviikkona kantaa Venäjän jääkiekko- ja jalkapallomaajoukkueiden suorituksiin. Kuva: Getty Images

Venäjän presidentti Vladimir Putin vihjaa, että Venäjän jääkiekko- ja jalkapallomaajoukkueissa täytyisi tehdä henkilöstömuutoksia viimeaikaisten tulosten perusteella, kertoo uutistoimisto TASS.

Venäjä tippui kevään jääkiekon MM-kisoissa jatkosta puolivälierissä, kun tähtipelaajista koottu joukkue taipui ennakkoon heikommalle Kanadalle jatkoajalla maalein 1–2.

Jalkapallon EM-kisoissa Venäjä jäi puolestaan B-lohkon viimeiselle sijalle, kun Tanska murskasi venäläiset maalein 4–1 lohkon päätösottelussa. Ainoat pisteensä Venäjä saavutti 1–0-voitolla Suomesta.

Putinin mukaan joukkueiden epäonnistuneet suoritukset puhuvat muutoksien puolesta.

– Urheilu on urheilua. Voi olla voittoja, tappioita ja epäonnistumisia. Fakta, että sekä Venäjän jääkiekko- että jalkapallomaajoukkueet eivät suoriutuneet odotetuilla tuloksilla, ei voi jäädä huomaamatta, Putin linjasi keskiviikkona.

– Meidän pitää miettiä, mitä hyvää ihmiset tekivät, ja pohtia heidän kanssaan myös asioita, joita voidaan muuttaa – muun muassa henkilöstön uudelleenjärjestelyitä, presidentti lisäsi.

Venäjän presidentti Putin tunnetaan innokkaana urheilun seuraajana. Hän pelaa itsekin jääkiekkoa ja kommentoi silloin tällöin venäläiseen urheiluun liittyviä asioita.

Venäjän pelaajista paistoi pettymys lohkon päätösottelun loppuvihellyksen jälkeen. Kuva: Getty Images

Lue myös: