Hyppää sisältöön

Fanit protestoivat, mutta Everton nimesi Benitezin managerikseen

Aikoinaan Liverpoolia valmentanut Rafael Benitez on valittu paikallisvastustaja Evertonin valmentajaksi.

Rafael Benitez siirtyy Englannin Valioliigaan Kiinan pääsarjasta. Kuva: Getty Images

Englannin jalkapalloliigassa pelaava Everton on nimennyt odotetusti Rafael Benitezin uudeksi managerikseen. 61-vuotiaan espanjalaisvalmentajan sopimus on kolmivuotinen.

Evertonin edellinen manageri Carlo Ancelotti jätti seuran kesäkuun alkupuolella ja siirtyi Real Madridiin. Benitezin nimi nousi pian tämän jälkeen spekulaatioihin, mutta Evertonin kannattajat eivät olleet tästä iloisia. Goodison Parkin ulkopuolella onkin nähty monia protestilakanoita Beniteziä vastaan.

Benitez valmensi vuosina 2004–2010 Liverpoolia ja sai Merseysiden sinisen puolen vihat niskoilleen kutsuttuaan Evertonia “pieneksi seuraksi” vuoden 2007 maalittoman derbyn jälkeen. Benitez on vakuuttanut, että hänen lausuntonsa oli virhe ja hän puhui tuolloin David Moyesin valmentamasta joukkueesta, eikä niinkään seurasta.

Benitez on aiemminkin saanut jäätävän vastaanoton uuden seuransa faneilta, sillä marraskuussa 2012 hänet nimettiin Chelsean väliaikaiseksi manageriksi. Lontoolaisseuran kannattajat osoittivat raivokkaasti mieltään asiasta, mutta heidän mielipiteensä muuttui sen jälkeen, kun Chelsea voitti Eurooppa-liigan ja nousi Valioliigassa kolmanneksi.

Benitezistä tulee ensimmäinen valmentaja yli sataan vuoteen, joka on valmentanut sekä Liverpoolia että Evertonia. William Edward Barclay toimi vuosina 1888–1889 Evertonin ensimmäinen manageri ja vuosina 1892–1896 Liverpoolin ensimmäinen manageri.

– Olen iloinen saadessani liittyä Evertoniin. Olen koko tämän prosessin ajan ollut hyvin vakuuttunut seuran edustajien kunnianhimosta ja halusta saada seura menestymään, Benitez totesi.

Edellisen kerran Benitez on valmentanut Valioliigassa Newcastle Unitedia. Hän jätti seuran kesäkuussa 2019 ja siirtyi valmentamaan Kiinan pääsarjajoukkue Daliania.

Everton sijoittui viime kaudella Valioliigassa kymmenenneksi. Viime vuosina liigan keskikastiin jumittunut seura on historiansa aikana voittanut yhdeksän mestaruutta. Niistä viimeisin on kaudelta 1986–87. FA cupin seura on voittanut viisi kertaa, edellisin on vuodelta 1995.

Lue myös:

Jalkapallotähdet palaavat Kiinaan, liigakausi yhä varmuutta vailla

Real Madrid turvautuu tuttuun luotsiin – Ancelotti astuu Zidanen paikalle