HJK vei paukkupommien ja soihtujen värittämän Stadin derbyn – turvavälit ja maskipakko unohtuivat fanikatsomoiden kiimassa

Töölön jalkapallostadionille saapuneilta edellytettiin kasvomaskin käyttöä. Turvavälit ja maskit näyttivät kuitenkin unohtuvan etenkin HIFK-fanien päätykatsomossa. HJK juhli 1–0-voittoa sateisessa illassa noin 3 500 katsojan edessä.

HIFK-faneilla soihtuja ja paukkupommeja Stadin derbyssä
HIFK-faneilla soihtuja ja paukkupommeja Stadin derbyssä

Helsingin Jalkapalloklubi voitti HIFK:n 1–0 Veikkausliigan kauden ensimmäisessä Helsingin paikallisottelussa. Klubin voittomaalin laukoi Filip Valencic.

Valencicin upea vapaapotku painui HIFK:n maalin yläkulmaan 39. peliminuutilla ja jäi ottelun ainokaiseksi.

– Oli hieno vapari. Klubi on löytänyt menestyksen reseptin – siellä on aika monta turkulaista, katsomosta tapahtumat todistanut Huuhkajien tähtimaalivahti Lukas Hradecky kuvasi.

HIFK:n takaa-ajo vaikeutui, kun Macario Hing-Glover ajettiin ulos heti toisen puoliajan alussa. Yhdysvaltalaispuolustaja kaatoi läpiajoon karanneen David Brownen ja sai suoran punaisen kortin. Tällä kertaa HJK ei kuitenkaan pystynyt rankaisemaan rikettä seuranneesta vapaapotkusta.

– Vaparin verran Klubi oli parempi, sen verran punainen kortti rokotti. Tietysti pikkuveljen (Matej Hradecky) poissaolo näkyi (HIFK:n) otteissa – ei, kiva oli katsoa, Hradecky murjaisi.

HIFK-fanien päädyssä oli kova tunnelma, mutta turvavälit unohtuivat ja maskipakon noudattamisessa parantamisen varaa. Soihdut paloivat ja pommit paukkuivat. Kuva: Lehtikuva

HJK:n puolustukseen palasi Huuhkajien EM-joukkueessa pelannut Daniel O'Shaughnessy. EM-kisoissa edukseen esiintynyt toppari urakoi Klubin puolustuslinjassa täydet minuutit.

– Oli hyvä tunnelma ja hyvin porukkaa katsomossa. Kiva pelata Veikkausliigaa pitkästä aikaa, O'Shaughnessy hymyili pelin jälkeen.

– Toivottavasti karanteeniin asetetut pysyvät karanteenissa ja tämä jää vain pieneksi piikiksi, jotta katsomossa voi olla jatkossakin yleisöä, HJK-puolustaja totesi koronatartunnoista, joiden määrä on lähtenyt nousuun Pietarin EM-kisaturismin takia.

Otteluun määrättiin 5300 hengen maksimikatsojamäärä, joka on puolet Töölön jalkapallostadionin kapasiteetista. Veikkausliigan tilastojen mukaan katsomoon saapui 3588 henkeä. Stadionin viereinen kallioalue oli suljettu ilman lippua jääneiden uteliaiden varalta.

Tapahtumassa oli maskipakko, joka tuntui kuitenkin unohtuneen etenkin stadionin päätyjen fanikatsomoissa. Päätykatsomoissa tunnelma oli tiivis eikä turvavälejä noudatettu.

Ennen ottelua HIFK:n kannattajien järjestämään kulkueeseen osallistui noin sata ihmistä. HJK-fanit peruivat oman kulkueensa.

HJK venytti voittonsa myötä johtoaan Veikkausliigassa, kun Inter jäi 1–1-tasapeliin Lahtea vastaan. Klubin sarjajohto on yhdeksän pistettä, kun kaudesta on pelattu noin kolmasosa.

Veikkausliigan tulokset

HIFK– HJK0–1 (0–1)
FC Inter– FC Lahti1–1 (0–0)
KuPS– AC Oulu2–0 (0–0)
SJK– IFK Mariehamn3–0 (2–0)
FC Haka– FC Honka1–1 (1–0)
KTP– Ilves1–1 (0–0)

Päivitys klo 21.01: Lisätty Daniel O'Shaughnessyn kommentit.

Päivitys klo 21.35: Lisätty Lukas Hradeckyn kommentit.

Lue myös: