Kontinen ja Roger-Vasselin ensimmäistä kertaa tänä vuonna arvoturnauksen jatkokierroksille, myös Heliövaara jatkoon

Henri Kontinen oli pudonnut nelinpeliparinsa Edouard Roger-Vasselinin kahdessa aiemmassa turnauksessa jo ensimmäisellä kierroksella.

Henri Kontinen ja Edouard Roger-Vasselin selvityivät Wimbledonissa toiselle kierrokselle. Kuva: AFP / Lehtikuva

Henri Kontinen selvitti ranskalaisen nelinpeliparinsa Edouard Roger-Vasselinin kanssa tiensä jatkoon Wimbledonin tennisturnauksen avauskierrokselta. Kaksikko kaatoi miesten nelinpelissä sijoittamattomat Intian Rohan Bopannan ja Intian Divij Sharanin kahdessa erässä 7–6 (8–6), 6–4.

Ensimmäisen erän katkaisupelissä Kontinen ja Roger-Vasselin käänsivät tiukassa paikassa 4–5-tappioaseman edukseen 6–5. Bopanna ja Sharan pitivät vielä kerran syöttönsä, mutta sitten Kontinen ja Roger-Vasselin pääsivät ratkaisemaan erän.

– Pidettiin hyvin ekassa erässä syöttöjä, mutta palautuksissa oltiin vähän vaikeuksissa. He syöttivät kyllä ihan hyvin, mutta ei päästy oikein kiinni. Tie-break oli vähän vääntöä, mutta hyvä eka peli, Kontinen kommentoi STT:lle.

Wimbledon on tenniskauden kolmas arvoturnaus. Kahdessa aiemmassa, Australian avoimissa ja Ranskan avoimissa, Kontinen ja Roger-Vasselin putosivat jo ensimmäisellä kierroksella.

Kontinen on edennyt Wimbledonin miesten nelinpelissä parhaimmillaan välieriin (2017). Vuonna 2016 suomalainen juhli Wimbledonissa sekanelinpelin voittoa britti Heather Watsonin kanssa.

– Ei siinä hirveästi ole ihmeellistä, vaikkei olla pelattu yhdessä nurmella. Nurmella peli on aika suoraviivaista verrattuna varsinkin massaan. Käytettiin harjoituspäivät hyvin, ja on tuntunut hyvältä alusta asti. Nurmi on aika kotoisa alusta, ja on ollut helppo tulla pelaamaan, Kontinen sanoi.

Heliövaara ja Glasspool toiselle kierrokselle

Myös Harri Heliövaara jatkaa turnausta brittiparinsa Lloyd Glasspoolin kanssa nelinpelin toiselle kierrokselle. Pari kukisti torstaina hollantilaiset Wesley Koolhofin ja Jean-Julien Rojerin vajaassa kahdessa tunnissa 5–7, 6–3, 6–4. Hollantilaispari oli sijoitettu turnauksessa kymmenenneksi.

Heliövaara ja Glasspool pääsivät turnaukseen mukaan villillä kortilla. 32-vuotias Heliövaara on ensi kertaa urallaan mukana aikuisten Grand Slamin pääsarjassa.

Korjaus ja päivitys kello 17.31: Korjattu viimeisessä kappaleessa Kontinen Heliövaaraksi. Lisätty Kontisen kommentit.
Korjaus kello 17.41: Rohan Bopannan pari turnauksessa on Intian Divij Sharan, ei Kanadan Denis Shapovalov.

Lue myös: