1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Formula 1

Bottas ja Mercedes haastavat F1-valtikan kaapanneen Red Bullin Itävallan gp:ssä – "Voimme voittaa heidät"

Räikkösen ensimmäisestä F1-kisasta Itävallassa jo yli 20 vuotta.

Valtteri Bottas ja Mercedes saavat perjantain harjoituksissa vastauksia sihen, tuovatko uudenlaiset takarenkaat heille etua. Kuva: Getty Images

Mercedes on formula ykkösissä pahemmassa sillassa kuin kertaakaan sen jälkeen, kun sen valtakausi MM-sarjassa 2014 alkoi. Mahtitalli valmistautuu ensi viikonloppuna ajettavaan Itävallan gp:hen ennätyksellisen neljän peräkkäisen kisan voitottomassa putkessa.

Valtikan on kaapannut tallien MM-sarjaa johtava Red Bull, jonka kuljettajista Max Verstappen on voittanut neljästä edellisestä kilpailusta kolme ja Sergio Perez ottanut yhden ykkössijan.

Palkintosijoille kolmen parhaan joukkoon viime viikonloppuna Itävallassa Steiermarkin gp:ssä palannut Valtteri Bottas uskoo, että Mersu pystyy kesken kauden parantamaan vauhtiaan.

– Voimme voittaa heidät, olemme tehneet töitä sen puolesta kovasti, Bottas viittasi Red Bulliin.

Hänellä on F1-historiansa perusteella syytä optimismiin juuri Itävallassa. Bottas on voittanut Spielbergissä kahdesti ja ajanut yhteensä viisi kertaa kärkikolmikkoon.

Rengaskokeiluja

Bottaksella oli Itävallassa mahdollisuuksia kolmatta parempaankin sijoitukseen, sillä hän kaasutteli aika-ajoissa toiseksi 0,194 sekuntia Verstappenia hitaampana. Harjoitusten jälkeen tuomaristolta vaarallisesta ajosta saatu rangaistus pudotti lähtöruutua kuitenkin kolmella.

– Maksimoimme loppusijoituksen melko hyvin. Vauhtimme ei kuitenkaan riittänyt Red Bullia vastaan. Yritämme saada etua pehmeistä rengasseoksista, Bottas suunnitteli.

Mercedes ja Bottas saavat haluamiaan vastauksia Itävallan gp:n perjantain harjoituksissa, jolloin tallilla on käytössään Pirellin uudenlaiset takarenkaat. Niistä Mercedes voi saada apua taistelussa Red Bullia vastaan.

Räikkönen Itävallan gp:n veteraani

Alfa Romeon Kimi Räikkönen palasi viime sunnuntaina MM-pisteiden tuntumaan ajettuaan 11:nneksi. Hän käänsi kauden heikoimman aika-ajonsa yhtä sijaa vaille pistesijoitukseksi.

– Se meni ok, ei ollut paljon valittamista, mutta vauhtia pitäisi löytää hieman lisää. Jos olisimme saaneet enemmän harjoituskierroksia alle, olisimme ehkä tavoittaneet edellä olevia lisää, Räikkönen sanoi.

Reilut 20 vuotta sitten hän ylsi Itävallan gp:ssä vasta kuudennessa kilpailussaan F1-debyyttikautensa parhaaseen sijoitukseen ajamalla yllätyksellisesti neljänneksi.

Lue myös:

Kimi Räikkösen upea kilpailusuoritus saa suitsutusta – asiantuntijan mukaan pistesaalistus vaatii lisäpotkua aika-ajoihin

Valtteri Bottas kesti Perezin hirvittävän takaa-ajon ja ajoi kolmanneksi – Max Verstappen voitti Itävallassa ja kasvatti johtoaan MM-sarjassa