1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. yleisurheilu

Reuters: Tokion olympiakisojen yhdysvaltalainen pikajuoksun kultamitalisuosikki antoi dopingnäytteen, jossa oli kannabista

Viralliset tahot eivät ole vahvistaneet 21-vuotiaan Sha'Carri Richardsonin positiivista näytettä.

Sha'Carri Richardson voitti Eugenessa USA:n olympiakarsinnat reilut kaksi viikkoa sitten. Kuva: 2020 Getty Images

Yhdysvaltalaissprintteri Sha'Carri Richardsonin olympialaiset ovat vaarassa. 21-vuotias Richardson on antanut uutistoimisto Reutersin lähteiden mukaan dopingnäytteen, joka on sisältänyt kiellettyä ainetta. USA:n olympiakarsintojen 100 metriä pari viikkoa sitten ajalla 10,86 voittaneen pikajuoksutähden näytteestä on löytynyt kannabista.

Olympiakarsintojen positiivisen dopingnäytteen takia Richardson ei todennäköisesti saa kilpailla 23. heinäkuuta alkavissa olympiakisoissa, koska hänen tuloksensa tullaan mitätöimään, jos käry vahvistuu.

Kannabis on Maailman antidopingtoimiston (Wada) listalla kiellettyjen aineiden joukossa. Kilpailukielto kannabiksen käytöstä voi olla yhdestä kuukaudesta aina kahteen vuoteen asti.

Reutersin toisen lähteen mukaan USA:n olympiakarsinnoissa neljänneksi sijoittuneelta Jenna Prandinilta on jo kyselty, onko hän valmis lähtemään olympiakisoihin. Karsintojen sadan metrin kolme parasta urheilijaa lunastivat kisalipun olympiakisoihin.

Reutersin lähteet pitäytyvät nimettöminä asian arkaluontoisuuden takia. USA:n antidopingvirasto ja Richardsonin agentti eivät suostuneet torstaina kommentoimaan asiaa. Myös New York Times -lehti (siirryt toiseen palveluun) uutisoi torstaina Richardsonin positiivisesta testituloksesta.

Twitterissä Richardson julkisti torstaina yhden viestin.

– Olen ihminen, Richardson kirjoitti.

Richardson kertoi USA:n olympiakarsintojen jälkeen, että hän oli kisoja edeltävällä viikolla kuullut biologisen äitinsä kuolemasta.

– Halusin tulla tänne toteuttamaan unelmaani ja tekemään perheeni ylpeäksi, Richardson kertoi finaalivoiton jälkeen.

Richardson kauden paras tulos on 10,72, jonka hän juoksi huhtikuussa.

Lue myös:

Pikajuoksun supertähti varmisti olympiapaikkansa perheen surun keskellä – liikuttava hetki kisan jälkeen tallentui kameroille