1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Amerikkalainen pikajuoksutähti myönsi kannabiksen käytön – "Olen pahoillani, etten tiennyt, kuinka käsitellä tunteitani"

Sha'Carri Richardson käytti omien sanojensa mukaan kannabista, koska halusi turruttaa biologisen äitinsä kuolemasta johtunutta kipua.

Sha'Carri Richardson riemuitsi vielä Yhdysvaltojen olympiakarsinnoissa Eugenessa kesäkuussa. Kuva: 2021 Getty Images

Amerikkalainen pikajuoksutähti Sha'Carri Richardson on vahvistanut, että hän on kärähtänyt kannabiksen käytöstä dopingtestissä Yhdysvaltojen olympiakarsinnoissa.

Asiasta uutisoivat jo aiemmin uutistoimisto Reuters ja New York Times.

Richardson kertoi yhdysvaltalaiskanava NBC:lle, että käytti kannabista selviytyäkseen biologisen äidin kuolemasta johtuneesta "tunnekivusta."

Richardsonin haastattelun jälkeen myös Yhdysvaltain antidopingtoimisto tiedotti, että Richardson on hyväksynyt kuukauden kilpailukiellon. Panna on laitettu alkamaan 28. kesäkuuta eli Richardsonilta vietiin pois 100 metrin voitto Yhdysvaltojen olympiakarsinnoissa.

Karsintakisan voiton vieminen tarkoittaa myös sitä, että Richardson ei luonnollisesti voi kilpailla Tokion olympialaisissa. Naisten 100 metriä kilpaillaan Tokiossa 30–31. heinäkuuta.

– Haluan sanoa faneilleni, perheelleni ja sponsoreilleni, että olen pahoillani, Richardson sanoi NBC:lle.

– Pahoittelen, että en tiennyt, kuinka hallita ja käsitellä tunteitani.

Richardsonista oli tullut tänä vuonna kaikkien aikojen kuudenneksi nopein nainen 100 metrillä. Richardson kellotti huhtikuussa Floridassa 10,72. Richardsonista povattiin ensimmäistä amerikkalaista olympiavoittajaa naisten 100 metrillä sitten Gail Deversin ja Atlantan 1996.

Richardson saattaa pystyä osallistumaan Tokiossa vielä pikaviestiin, mutta se vaatisi Yhdysvaltain yleisurheiluliiton valintaa ja sen päälle Yhdysvaltain olympiakomitean hyväksyntää.

– Tällä hetkellä laitan kaiken aikani ja energiani siihen, mitä minun pitää tehdä itseni kanssa, Richardson sanoi.

– Jos minulle sallitaan tuollainen siunaus, olen kiitollinen. Jos ei, keskityn vain itseeni.

Lue lisää:

Reuters: Tokion olympiakisojen yhdysvaltalainen pikajuoksun kultamitalisuosikki antoi dopingnäytteen, jossa oli kannabista

ME-mies Karsten Warholm on poikkeuksellinen urheilija, joka mullisti lajinsa ajattelutavan – olympialaisissa edessä on kaikkien aikojen kilpailu