Hyppää sisältöön

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool etenivät jatkoon Wimbledonin nelinpelissä

Suomen Harri Heliövaara ja hänen brittiparinsa Lloyd Glasspool ovat edenneet Wimbledonin tennisturnauksen miesten nelinpelissä 16 parhaan joukkoon.

Harri Heliövaara, arkistokuvaa Kuva: Yonhapnews / EPA / All Over Press

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool voittivat toisella kierroksella Britannian Alastair Grayn ja Aidan McHughin 4–6, 6–3, 8–6. Molemmat parit ovat turnauksessa sijoittamattomia.

– Toisella viikolla olemme Wimbledonissa - ei voi muuta sanoa kuin, että unelmat toteutuvat. Teimme sen mikä pystyttiin, ei missään nimessä ollut helppoa tänään. Kokemuksella hoidimme, vastustajilla alkoi tärisemään käsissä. Näytimme kuuluvamme kolmannelle kierrokselle enemmän kuin he, kommentoi Heliövaara.

– Kaikki varmasti näkivät, että meidän tiimi on kolmella jalalla liikkeellä. Alun jälkeen sovimme, että yritetään vaan roikkua pelissä mukana. Pidetään omat syötöt ja katsotaan miten vastustajien kantti kestää. Jos nyt joskus taktiikka toimii tällä tavalla, niin tänään se toimi, sanoi Heliövaara.

Heliövaara ja Glasspool kohtaavat seuraavaksi Puolan Lukasz Kubotin ja Brasilian Marcelo Melon, jotka on sijoitettu kahdeksanneksi.

Heliövaara pelaa Wimbledonissa ensimmäistä kertaa grand slam -turnauksen pääsarjassa. Avauskierroksella hän voitti Glasspoolin kanssa hollantilaiset Wesley Koolhofin ja Jean-Julien Rojerin.

Henri Kontisen ja hänen ranskalaisparinsa Edouard Roger-Vasselin nelinpeliurakka sen sijaan päättyi toisen kierroksen otteluun. Italian Simone Bolelli ja Argentiinan Fernando Gonzalez voittivat 11-sijoitetun Kontisen/Roger-Vaseelin erin 7–6 (7-5), 6–2.

Perjantaina Kontinen hävisi britti Heather Watsonin kanssa sekanelinpelin avauskierroksen ottelunsa.