1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Formula 1

Verstappen ylivoimaiseen voittoon – Bottakselle maukas kakkossija

Red Bull juhli kotiradallaan, kun Max Verstappen otti ylivoimaisen voiton formula ykkösten Itävallan osakilpailussa.

Kuva: Getty Images

Max Verstappen pääsi juhlimaan toistamiseen Red Bullin kotiradalla, kun hän ajoi ylivoimaiseen voittoon Spielbergin radalla. Verstappen oli ykkönen myös viikko sitten, kun radalla ajettiin Steiermarkin osakilpailu. Voitto oli alankomaalaiselle jo kolmas ja Red Bull -tallille viides perättäinen.

Verstappen hallitsi kilpailua alusta loppuun, eikä edes ensimmäisillä kierroksilla turva-auton saapuminen radalle sekoittanut hänen pasmojaan. Hän johti kisaa koko 71 kierroksen ajan ja kasvatti voittomarginaalinsa liki 18 sekuntiin.

Mercedeksen suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas sai maukkaan kakkossijan ja antoi jälleen kerran näytteen osaamisestaan sopimusneuvotteluja varten. Bottas ajoi pitkään kolmantena tallikaverinsa Lewis Hamiltonin takana, mutta brittikuljettaja vaurioitti autoaan ajettuaan kanttien päältä. Hamilton joutui luovuttamaan kakkossijansa 52. kierroksella.

Hamilton sijoittui kisassa neljänneksi, kun taas Bottakselle palkintokorokerija oli jo uran 61:s.

Aika-ajoissa sensaatiomaisesti kakkoseksi ajanut Lando Norris onnistui myös varsinaisessa kisassa, sillä hän sijoittui kolmanneksi.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen kolaroi Sebastian Vettelin kanssa viimeisellä kierroksella. Vettel joutui kolarin takia keskeyttämään, mutta Räikkönen sijoittui 16:nneksi.

Korjaus kello 17.32: Räikkönen ja Vettel kolaroivat viimeisellä kierroksella, ei viimeistä edellisellä. Vettel joutui keskeyttämään, mutta Räikkönen sijoittui 16:nneksi.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.