Jasin Assehnoun ratkaisi pilkulta voiton FC Lahdelle, Kamraterna-kohtaamisessa ei nähty maaleja

Veikkausliigassa FC Lahti kaatoi SJK:n 2-1 (0-1) ja IFK Mariehamn sekä HIFK päätyivät tasapeliin.

Javier Hervas ja Sebastien Arciero miesten jalkapallon Veikkausliigan ottelussa FC Lahti vs SJK 4. heinäkuuta 2021 Lahdessa. Kuva: Lehtikuva

Seinäjoen Jalkapallokerho ei ole vielä koskaan onnistunut voittamaan FC Lahtea sen kotikentällä. Sunnuntain miesten jalkapalloliigan kierroksella seinäjokisilla oli siihen loistavat mahdollisuudet, mutta kun ei kelvannut, niin ei kelvannut.

FC Lahti oli puoliajalla tappiolla 0–1, mutta nousi toisella puolikkaalla 2–1-voittoon. Ratkaisuosuman laukoi pari minuuttia ennen loppua rangaistuspotkusta Jasin Assehnoun.

– Pallo sujahti käsieni alta. Olin hyvin lähellä torjuntaa. Ottaa isosti päähän. Tappio syö senkin takia, että meillä oli paremmat paikat kuin vastustajalla. Olisimme mielestäni ansainneet vähintäänkin tasapelin, SJK:n maalilla pelannut Jesse Öst sanoi.

Lahtelaisten 1–1-osuman syöttänyt 19-vuotias Pyry Lampinen pelasi kauden ensimmäiset minuuttinsa liigassa. Selän rasitusmurtuma piti hyökkääjälupauksen kolme ja puoli kuukautta sivussa.

– Tuntui upealta juosta puoliajan jälkeen kentälle. Tätä hetkeä olen odottanut pitkään. Nyt ainoa tavoite on pysyä kunnossa ja nauttia futiksesta, Lampinen sanoi.

FC Lahti ohitti sarjataulukossa SJK:n ja nousi neljänneksi.

IFK Mariehamn katkaisi pitkän tappioputkensa tasapelillä

Miesten jalkapalloliigan Kamraterna-kohtaamisessa ei nähty sunnuntaina Maarianhaminassa maaliakaan. IFK Mariehamn ja Helsingin IFK saivat siis molemmat pisteen maalittomalla tuloksella.

Kotijoukkueen oli syytä olla tasapelipisteeseenkin tyytyväinen, olihan se joukkueen ensimmäinen sitten toukokuun alun. Maalitta ahvenanmaalaiset ovat pelanneet jo paria minuuttia vaille 800 minuuttia.

– Tästä tullaan taas. Meillä on ollut vaikea jakso alla, mutta saatiin sentään edes piste. Puolustuksemme oli tänään paikallaan, kommentoi turkulaisesta Interistä Ahvenanmaalle täksi kaudeksi siirtynyt laitapelaaja Elias Mastokangas, 20, Ruutu+:n haastattelussa.

Maarianhaminalaiset kirjauttivat selkeän hallinnan kaikkiin mahdollisiin tilastoihin. Maalintekoyritykset menivät kotijoukkueen nimiin 11–4, laukaukset maalia kohti 5–1 ja kulmapotkut 6–2.

– Viimeiset syöttömme olivat liian huonolaatuisia. Ainut hyvä puoli pelissä oli se, että oma maalimme pysyi puhtaana, kiteytti HIFK:n Moshtagh Yaghoubi, 26.