1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. golf

Matilda Castren sijoittui upeasti toiseksi, vain supertähti ylsi edelle – huima palkintosumma nostaa taas sijoitusta maailmanlistalla

Kovatasoisen LPGA-turnauksen voiton vei kolmannella kierroksella Castrenin ohi kiilannut kaksinkertainen major-voittaja Ko Jin-young. Castren kuittasi kakkostilasta yli 115 000 euroa.

Castren löi viimeisellä kierroksellaan kolme birdieä ja yhden bogin. Kuva: Getty Images

Suomalaisgolffari Matilda Castren on sijoittunut toiseksi Yhdysvaltain Texasissa pelattavassa naisten LPGA-turnauksessa.

Castrenin kierrosten yhteistulos oli 66+66+68+69=269 eli 15 alle ihannetuloksen. Turnauksen voittanut Etelä-Korean Ko Jin-young onnistui käyttämään kierroksillaan yhden lyönnin Castrenia vähemmän. Hänen yhteistuloksensa oli 63+70+66+69=268 eli 16 alle parin.

Viimeisellä eli neljännellä kierroksella suomalainen ja eteläkorealainen saivat saman tuloksen eli 69, mutta Ko oli ehtinyt Castrenin edelle jo kolmannen kierroksen päätteeksi. Toisen kierroksen päätteeksi Castren johti turnausta.

Suomalainen löi viimeisellä kierroksellaan kolme birdieä ja yhden bogin.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Ko Jin-young on yksi lajin supertähdistä. 25-vuotias pelaaja on juhlinut urallaan kahdesti major-turnauksen voittoa. Hän on myös pitkäaikainen maailman ykköspelaaja. Ennen turnausta hän oli maailmanrankingissa toisena, Castren taas sijalla 74.

– Pelasin hänen kanssaan viimeiset kaksi päivää ja oli todella hienoa katsoa hänen peliään. Hän ei tehnyt juuri lainkaan virheitä ja toipui lievästikin epäonnistuneista lyönneistä todella nopeasti, Castren kehui kilpailun voittajaa uutistoimisto AFP:lle.

Etenkin Castrenin sijoitus tulee entisestään nousemaan, sillä kilpailun palkintoarvo oli 1,5 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria eli noin 1,26 miljoonaa euroa. Castren kuittasi kakkostilastana 137 000 dollaria eli yli 115 000 euroa.

Kolmanneksi turnauksessa sijoittui Meksikon Gaby Lopez, jonka kierrosten yhteistulos oli 270 eli 14 alle parin. Kolmannen kierroksen jälkeen Castrenin kanssa jaetulla toisella sijalla ollut Saksan Esther Henseleit jäi turnauksen päätyttyä jaetulle neljälle sijalle.

Texasin kilpailun hallitseva mestari yhdysvaltalainen Angela Stanford sijoittui jaetusti 12:nneksi.

Castren voitti ensimmäisen LPGA-turnauksensa kolme viikkoa sitten. Kukaan muu suomalainen ei ole sijoittunut LPGA-kiertueella kahden parhaan joukkoon. Minea Blomqvist-Kakko ylsi uransa aikana parhaimillaan kolmanneksi.

Texasin kisa osoitti, että uransa 17. LPGA-kilpailun pelannut suomalainen ehdottomasti kuuluu huippukiertueelle. Tämän myönsi myös voittaja Ko, joka kehui Castrenia antaumuksella.

– Hän pelasi todella hyvin tänään ja eilen. Yritin olla ajattelematta Matildaa liikaa, kuinka hän pelaa. Mutta kyllä, hän on hyvä pelaaja, Ko kiitteli LPGA:n verkkosivuilla.

Tokion olympiaturnauksessa pelaavan Castrenin on heinäkuun puolivälissä määrä osallistua Euroopan-kiertueen kisaan Turussa. Euroopan-kiertuetta pelataan silloin Suomessa kymmenen vuoden tauon jälkeen.

Juttua muokattu 5.7. kello 09.35: Castrenin sijoitus maailmanlistalla oli ennen turnausta 74, ei 71.

Lue myös:

Kommentti: Onko tässä Suomen mitalilaji olympialaisissa? Mahdollisuudet paranevat, kun vain osa maailman valioista pääsee mukaan

Matilda Castren jälleen mukana kärkitaistelussa – upotti kuusi birdietä

Sanna Nuutinen räväytti golfin LET-kiertueella – teki hole in onen par-nelosella!