1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. pesäpallo

Miesten Superpesiksen säännöt muuttuivat kesken kauden: ottelukohtainen pistekeskiarvo käyttöön

Imatran Pallo-Veikkojen koronakaranteeni aiheutti muutoksia miesten Superpesikseen.

Imatran Pallo-Veikkojen joukkueessa todettiin koronatartunta viime viikolla ja suurin osa joukkueen pelaajista asetettiin karanteeniin. Kuva: Tomi Hänninen

Imatran Pallo-Veikkojen miesten Superpesisjoukkueessa todettiin viikonloppuna koronatartunta ja suurin osa joukkueen pelaajista asetettiin karanteeniin. Karanteenin kestoa on täsmennetty, ja se jatkuu 14. heinäkuuta asti.

Pesäpalloliiton kilpailun ohjausryhmän päätöksellä viranomaisten määräämän karanteenin aikaiset ottelut jätetään pelaamatta. IPV:n ohjelmasta poistuvat näin kotiottelut Siilinjärven Pesistä, Koskenkorvan Urheilijoita ja Kankaanpään Mailaa vastaan sekä vierasottelut Hyvinkään Tahkoa, Manse PP:tä ja Kempeleen Kiriä vastaan. Myöskään viime lauantaina varotoimenpiteenä peruttua ottelua Pattijoen Urheilijat-KPL ei pelata.

Koska ottelut jäävät kokonaan pelaamatta, joukkueiden järjestyksen perusteeksi otetaan käyttöön ottelukohtainen pistekeskiarvo. Miesten Superpesiksen runkosarjassa lasketaan siis ensisijaisesti pisteet ottelua kohden.

IPV joutuu ahtaalle

IPV:n urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapään mukaan otteluiden peruuntuminen on kova taloudellinen isku seuralle.

– On selvää, että seura joutuu ahtaalle, kun heinäkuun kolme kotipeliä jää pois. Toivon tietysti, että ilmiö tapahtuisi toisin päin ja ihmiset tulisivat seuran tueksi ja olisivat sankoin joukoin katsomossa, että tilannetta pystyttäisiin paikkaamaan.

Taloudellisten menetysten suuruus selvinnee tarkemmin Valkeapään mukaan syksymmällä. Valkeapään mukaan Pesäpalloliiton päätös oli joka tapauksessa hyvin odotettu.

– Ennen kauden alkua oli jo tiedossa, että jos tällainen tilanne tulee kenelle tahansa, niin siirrytään pistekeskiarvoon. Aikataulullisesti olisi ollut melko mahdotonta satuttaa pelejä loppuohjelmaan.

Valkeapää suhtautuu pistekeskiarvoon siirtymiseen luottavaisin mielin.

– Meillä on ollut hyvä alkukausi. Joukkue on pelannut yli odotusten ja meillä on lähtökohtaisesti hyvä pistekeskiarvo.

Valkeapään mukaan seuran valmennustiimi selvittää parhaillaan yhdessä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten kanssa, miten harjoituksia pystytään järjestämään turvallisesti.

Juttua muokattu 5.7.2021 kello 17.53: Lisätty Jani Valkeapään kommentit.

Lue myös:

Imatran joukkueessa koronatartunta, joukkueelta siirtyy kaikkiaan viisi ottelua

Kouvolan Pallonlyöjien Superpesis-ottelu jouduttiin perumaan koronan vuoksi – tartuntoja joukkueessa ei ole todettu