1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jalkapallo

Tinja-Riikka Korpela jatkaa Englannin Superliigassa – siirtyy Tottenhamin riveihin

Tinja-Riikka Korpela saa kehut Tottenhamin päävalmentajalta. Rehanne Skinnerin mukaan Korpela tulee lisäämään kilpailua Tottenhamin maalivahtiosastolla.

Tinja-Riikka Korpela toivoo pystyvänsä hyödyntämään kokemustaaan Tottenhamissa. Kuva: PA Wire/PA Images/Getty Images

Tinja-Riikka Korpela siirtyy Englannissa Tottenhamin riveihin. 35-vuotias Suomen maajoukkuemaalivahti pelasi kaksi edelliskautta Englannissa Evertonin riveissä. Korpelan ja Tottenhamin sopimus kattaa vuoden 2022 ja sen jälkeen on vielä kirjattu optio jatkosopimukseen seuraavasta vuodesta.

Korpela kertoo olevansa innoissaan siirtymisestä toiseen Englannin Superliigan joukkueeseen.

– Toivon, että voin hyödyntää kokemustani eri seuroista ympäri Eurooppaa ja Suomen maajoukkueesta ja auttaa saavuttamaan joukkueemme tavoitteet. Jokapäiväisen työn laatu vie meidät sinne, mihin tähtäämme. Odotan innolla olevani osa sitä. En malta odottaa, että pääsemme vauhtiin, Korpela kertoo Tottenhamin verkkosivuilla. (siirryt toiseen palveluun)

Urallaan Evertonin lisäksi muun muassa Norjassa, Ruotsissa ja Saksan suurseura Bayern Münchenissä pelannut Korpela saa kehut Tottenhamin päävalmentajalta Rehanne Skinneriltä.

– Olemme todella tyytyväisiä, että saamme "Tinnin" meille. Hänellä on merkittävästi kokemusta kansallisilta ja kansainvälisiltä kentiltä. Hän oli suuressa roolissa, kun Suomi selvisi ensi vuoden EM-kisoihin. Hän tekee kovasti töitä ja on tunnollinen ammattilainen, Skinner kuvailee.

– Hän tulee lisäämään kilpailua maalivahtiosastollamme ja olemme innoissamme, että saamme hänet joukkueeseen.

Korpela pelasi viime kaudella viidessä Superliigan ottelussa Evertonin paidassa ja toimi kakkosmaalivahtina englantilaisen Alexandra MacIverin takana. Everton oli päättynellä kaudella Superliigassa viides ja Tottenham kahdeksas.

Lue lisää:

Helmarit joutuu odottamaan EM-kisoja poikkeuksellisen pitkään – kilpailu paikoista kisakoneessa alkaa heti: "Hinku joukkueeseen on kova"

Kommentti: Kaksi ja puoli vuotta sitten Helmarien päävalmentaja soitti herätyskelloa – nyt Suomen pitää saada uusi sukupolvensa maailmalle

Avausjakson tehohetki riitti tasapeliin – Puola pakotti Helmarit puolustuskannalle