1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jalkapallo

Tähtimaalivahti toivoo enemmän peliaikaa uudessa seurassaan – Tinja-Riikka Korpela teki Helmarien EM-kisojen kannalta tärkeän ratkaisun

Tottenhamiin siirtynyt Tinja-Riikka Korpela tarvitsee ensi seurajoukkuekaudella pelejä alleen, jotta hän on kesällä huippukunnossa EM-kisoissa. Evertonissa Korpela jäi kakkosmaalivahdiksi.

Englannin Superliiga-seura Evertonissa kaksi viime kautta pelannut Tinja-Riikka Korpela torjui joukkueensa maalilla viime kaudella viidessä ottelussa. Kuva: AOP

Helmareiden maalivahti Tinja-Riikka Korpela on erittäin tyytyväinen, että saa jatkaa pelaamista Englannin Superliigassa.

Tottenham tiedotti eilen, että Korpela on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen seuran kanssa. Sopimuksessa on myös optio seuraavasta kaudesta. Suomalaisvahti siirtyy lontoolaisseuraan niin ikään Superliigaa pelaavasta Evertonista.

– Todella hyvät fiilikset. Minulle oli ykkösprioriteetti jatkaa Englannissa. Olen nyt parin vuoden aikana nähnyt, että sarja on todella hyvä ja sinne on nyt imua. Pelaajia ympäri Euroopan ja maailman haluaa sinne pelaamaan, Korpela toteaa Yle Urheilulle.

Korpela pelasi viime kaudella viidessä Superliigan ottelussa. Everton oli päättynellä kaudella Superliigan viides ja Tottenham kahdeksas.

Korpela pitää Superliigaa erittäin vetovoimaisena sarjana. Hänen mukaansa Englannissa naisten jalkapalloon panostetaan paljon. Tottenhamilla on Lontoossa suuri ja moderni treenikeskus, jossa sekä naiset että miehet harjoittelevat.

– Sarja on tehnyt ison ja rahakkaan TV-sopimuksen ja isot seurat panostavat todella paljon naisten jalkapalloon. Olen ehdottomasti todella iloinen, että sain ja pystyin jäämään.

Tinja-Riikka Korpela tuuletti helmikuussa, kun Helmareiden EM-kisapaikka varmistui Töölön stadionilla. Kuva: Tomi Hänninen

Ykkösmaalivahdin paikka houkuttaa

Evertonissa Korpelan peliaika jäi vähäiseksi. Korpelan mukaan Everton olisi halunnut pitää hänet ja hänellä oli seurassa asiat hyvin. Suurena syynä siirtoon oli kuitenkin mahdollisuus Tottenhamin ykkösmaalivahdin paikkaan ja saada enemmän peliaikaa.

– Kenellekään ei voi tietenkään luvata peliaikaa, mutta minulla pitäisi olla siihen Tottenhamissa paremmat mahdollisuudet. Ensi vuonna on EM-kisat ja minun pitää saada enemmän pelejä ennen niitä, Korpela sanoo.

Tottenham sai kesken viime kautta uuden valmentajan ja seurassa on tehty iso remontti pelaajistoon kesän aikana.

– Joukkue on ollut myllerryksessä. Tiedän, että siksi minut on sinne hankittu, että kokemuksestani olisi siellä hyötyä, kertoo 35-vuotias Korpela.

Suomen maajoukkue varmisti paikkansa EM-kisoihin alkuvuodesta. Korpela on Helmareiden pitkäaikainen ykkösmaalivahti. EM-turnaus pelataan ensi vuoden heinäkuussa Englannissa.

EM-kisat ovat erittäin tärkeät Korpelalle ja Suomen joukkueelle. Laadukas arki, harjoittelu ja pelaaminen uudessa seurassa ja hyvissä puitteissa tukevat myös tätä tavoitetta.

– Jokapäiväinen tekeminen ratkaisee maajoukkuetta ajatellen: hyviä treenejä ja säännöllisesti peliaikaa.

Helmareiden maalitykki ja tähtihyökkääjä Linda Sällström ilmoitti alkukaudesta palaavansa takaisin Suomeen ja HJK:n riveihin. Korpelalla ei tässä vaiheessa käynyt mielessä paluu kotimaan kentille, vaikka ikävä koti-Suomeen onkin.

Urallaan Evertonin lisäksi muun muassa Norjassa, Ruotsissa ja Saksan suurseura Bayern Münchenissä pelannut konkarimaalivahti on erittäin motivoitunut jatkamaan pelaamista kansainvälisessä huippusarjassa.

– Olen puhunut Lindan kanssa paljon ja ymmärrän häntä hyvin. On minullakin ollut ajatus, että olisi siistiä vielä pelata Suomessa jossain vaiheessa, mutta katsotaan sitä sitten myöhemmin, Korpela toteaa.

Lue myös:

Tinja-Riikka Korpela jatkaa Englannin Superliigassa – siirtyy Tottenhamin riveihin