1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. suunnistus

Suomen suunnistusmiehet taipuivat neljänneksi tuimassa MM-mitalitaistossa

Suomen viestijoukkue Miika Kirmula, Elias Kuukka ja Olli Ojanaho oli pitkään kiinni suunnistuksen MM-mitalissa Tshekissä.

Miika Kirmula avasi MM-viestin erinomaisesti ollen toinen avausosuudella. Kuva: Mika Ilomäki / Lehtikuva

Tshekin Hermankyn maastossa kisattavassa miesten MM-viestissä Suomi lähti päätösosuudelle toisena, 57 sekuntia Norjaa jäljessä.

Suomen joukkue Miika Kirmula, Elias Kuukka ja Olli Ojanaho taisteli MM-mitalista, mutta taipui lopulta neljänneksi 22 sekuntia pronssista.

Ruotsin miehet veivät MM-kullan. Norja saavutti hopeaa ja Sveitsi pronssia.

Kirmula toi Suomen kirosanojen saattelemana avausosuudelta vaihtoon toisena kolme sekuntia Ukrainan perässä. Hänen karttansa oli mennyt rajussa sadekelissä rikki ja pilalle, mikä ei vauhtia onneksi hidastanut.

Kirmula ja Kuukka saavuttivat Norjan MM-kisoissa viestihopeaa vuonna 2019 yhdessä Aleksi Niemen kanssa. Tällä kertaa Suomen ankkuriosuuden juoksi Olli Ojanaho, joka ei pystynyt vaikeissa ja pimeissä oloissa vastaamaan parhaiden miessuunnistajien vauhtiin.

Suomen naiset kahdeksansia

Suomen joukkue Venla Harju, Amy Nymalm ja Veera Klemettinen sijoittui kahdeksanneksi suunnistuksen naisten MM-viestissä Tshekissä.

Hermankyn maastossa ylivoimaista MM-kultaa kahden minuutin ja 33 sekunnin erolla suunnisti Ruotsin joukkue Lisa Risby, Sara Hagström ja Tove Alexandersson.

Hyvin avausosuuden aloittanut Velna Harju teki kilpailun edetessä pienen virheen ja toi Suomen vaihtoon kymmenentenä minuutin ja 50 sekuntia kärkeä perässä. MM-viestin ensikertalainen Amy Nymalm toi Suomen toiselta osuudelta vaihtoon viidentenä.

Veera Klemettinen lähti ankkuriosuudelle kuusi minuuttia ja 35 sekuntia kärkeä perässä. Klemettinen toi Suomen maaliin kahdeksantena, 12 minuuttia ja 15 sekuntia Ruotsille jääneenä.

Ruotsin jälkeen toiseksi sijoittui Sveitsi ja kolmanneksi Norja. Suomi jäi pronssimitaleista viisi minuuttia ja 14 sekuntia.

Suomen edellinen naisten viestimitali on vuoden 2017 MM-kisoista Virosta. Silloin Suomen joukkue Venla Harju-Marika Teini-Merja Rantanen saavutti pronssia.