1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Tokio 2020

Kalle Koljosen olympiasulkapallon alkulohko tiedossa, tuttu maailmanlistan kakkonen vastassa – "Arpa oli aika kova"

Olympialaisten sulkapalloarvonta suoritettiin torstaina. Kalle Koljonen saa poolivaiheessa vastaansa tanskalaisen supertähden, maailmanlistan kakkosen Viktor Axelsenin.

Kalle Koljonen EM-välierässä Viktor Axelsenia vastaan Kiovassa vappupäivänä 2021.

Kalle Koljonen saa poolivaiheessa vastaansa tanskalaisen supertähden Viktor Axelsenin (WR 2) sekä Itävallan Luka Wraberin (WR 87).

Kiovan EM-kisoissa suomalainen taipui välierissä Axelsenille lukemin 14–21, 14–21.

– Nyt tuli tuttu naama EM-kisoista. Viktor on maailmanluokan pelaaja ja lähden haastamaan häntä intoa täynnä. Katsotaan, miten sujuu vielä isommalla areenalla häntä vastaan, Koljonen tuumii.

– Itävaltalaista vastaan minulla on sujunut peli todella hyvin ja olen pystynyt häntä vastaan kontrolloimaan pelin kulkua. Jokainen peli on kuitenkin erilainen, joten täytyy olla valmis häntä vastaan myös

Koljonen palasi äskettäin Tanskasta Suomeen treenattuaan siellä kolmen viikon ajan.

– Ihan hyvin on sujunut. Nyt olen Suomessa ensi tiistaihin asti valmistautumassa. Sitten matka Japaniin käynnistyy, ja siellä on lyhyt valmistautumisleiri ennen kuin siirrytään olympiakylään, Koljonen kertoo.

Kallen mukana matkustaa hänen valmentajansa Teguh Santoso.

– Arpa oli aika kova. Kalle pääsee hakemaan revanssia Axelsenista, jolle hävisi EM-välierissä keväällä. Toisaalta Wraber on Kallelle hyvä vastustaja. Toivon, että Kalle taistelee kovaa ja nauttii koko kokemuksesta, Santoso kommentoi.

Kalle Koljonen on yhdeksäs suomalainen sulkapalloilija, joka nähdään olympialaisissa. Suomea ovat aiemmin edustaneet Pontus Jäntti, Robert Liljequist, Anu Nieminen, Jyri Aalto, Kasperi Salo, Antti Viitikko, Ville Lång ja Nanna Vainio.