1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Suomen pikaviestijoukkueelle iso takaisku, mitaliehdokas Illukka jatkotutkimuksiin: "Koin etten olisi päässyt maaliin”

Pikajuoksija Riku illukka koki uransa karvaimman pettymyksen alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuissa Tallinnassa. 

Kaikki näytti vielä hyvältä torstaina Riku Illukan loistojuoksun jälkeen. Kuva: 2021 Getty Images

Vanha alaselkävaiva palasi torstaisen 100 metrin alkuerän jälkeen ja esti Riku Illukkaa starttamasta 100 metrin finaaliin perjantaina. Finaalissa hän olisi ollut yksi mestarisuosikeista.

– Se oli todella kova pettymys, Illukka kertoi SUL:n tiedotteessa.

Illukan mukaan kipu alkoi, kun hän juoksi torstain alkuerissä 22-vuotiaiden SE:n 10,26 ja meni sen jälkeen hierontaan.

– Se alkoi tuntua ennen hierontaa. Selkää käsiteltiin ja otin kipulääkkeitä torstaina ja sama tehtiin nyt uudelleen ennen finaalia, mutten pystynyt juoksemaan edes verryttelyvetoja, Illukka kertoi.

– Pitkään sitä mietin. Päätom olla juoksematta, koskan koin, etten olisi päässyt maaliin.

Selkävaiva on ollut Illukan kiusana neljän viime vuoden ajan, pois lukien kuluvaan kilpailukauteen valmistava harjoituskausi ja tähänastinen kilpailukausi.

– Vuoden aikana on keskitytty siihen, että lonkan asento on oikea juostessa. Se on tuonut myös hyvät ajat, kun paketti on pysynyt kasassa, Illukka sanoi.

– Oma arvioni on, että selkä rasittui eikä ehtinyt palautua, kun juoksin juhannuksena ja sitten Vaasan olympiaranking-kilpailuissa. Jalat palautuivat ja siihen keskityttiinkin, mutta ilmeisesti selkä ei.

Illukka menee tutkimuksiin Suomessa palattuaan EM-kilpailuista. Suomen miesten yllätysvalmiille pikaviestijoukkueelle Illukan sivuunjääminen on iso takaisku. Odotukset olivat isot alun perin sunnuntaille.