1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Viivi Lehikoisen ennätysaika riitti tiukassa mitalijahdissa EM-nelossijaan

400 metrin aitajuoksun finaalissa mitalisuosikkeihin lukeutunut Viivi Lehikoinen taipui ennätysajallaan neljänneksi yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kilpailussa Tallinnassa.

Viivi Lehikoinen teki komean ennätysparannauksen  – jäi karvaasti neljänneksi alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa
Viivi Lehikoinen teki komean ennätysparannauksen – jäi karvaasti neljänneksi alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa

Yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuiden iltapäiväfinaalissa Viivi Lehikoinen juoksi 400 metrin aitajuoksussa oman ennätyksensä 55,42, joka riitti kovassa finaalissa nelostilaan. Aika oli samalla ikäluokan uusi Suomen ennätys.

– Jäi tosi kaksijakoiset fiilikset, kun tekee kovan ennätysparannuksen ja silti on neljäs. En oikein tiedä, mitä ajattelisin. En varmaan pettynyt ole, mutta ihmetyttää vaan, Lehikoinen sanoi.

Mestaruuden vei tilastoykkönen, Slovakian Emma Zapletalová kisaennätyksellä 54,28.

Hopealle aitoi Espanjan Sara Gallego ja pronssille Sveitsin Yasmin Giger. Kaksikon ajat olivat 55,20 ja 55,25.

– Muistan, että ne he aloittivat aikaa kovaa ja tulin takamatkalta. Muuta en hirveästi muista, kuin että siinä oli kova taistelu, Lehikoinen tuumi.

Lehikoinen, joka voitti oman välieränsä aiemmin ajalla 56,37, paransi Sveitsissä kesäkuun puolessa välissä juostua ennätysaikaansa 0,35 sekuntia, mutta EM-mitali jäi silti 17 sadasosan päähän.

Kaikki neljä ratakierroksen kärkijuoksijaa venyi finaalissa omiin ennätyksiinsä.

Seuraava etappi Tokion olympiakisoissa

Toissakesänä Lehikoinen oli alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuissa Gävlessä seitsemäs. Viime vuonna alkanut yhteistyö sveitsiläisen valmentajan Laurent Meuwlyn kanssa on nostanut Lehikoisen Suomen olympiajoukkueeseen.

Lehikoinen, 21, harjoittelee Meuwlyn ohjelmilla ja pitää hänen kanssaan tiivisti yhteyttä, mutta harjoituksia valvoo Mikael Ylöstalo. Myös Meuwlyn johdolla tehty kunnon viimeistely Tallinnaan onnistui.

– Aika kovaa harjoiteltiin vielä viime viikonloppuna. Tehtiin kovat viimeistelytreenit. Mutta tuntuu, että se on toiminut koko kesän ajan, Lehikoinen toteaa.

Lehikoista nopeammin suomalaisista ovat juosseet vain Tuija Helander 54,62 vuonna 1987 ja Petra Stenman 55,01 vuonna 1999.

Tallinnan kilpailu oli Lehikoiselle viimeinen ennen Tokion olympiakisojen alkueriä.

– Tässä kerkiää nyt pari viikkoa lepäillä ja treenailla ja totutella sitten aikaeroon, Lehikoinen sanoi.