Kiira Väänänen moukaroi upeasti EM-pronssille ennätystuloksellaan – "Ensimmäistä kertaa itkin urheilun takia"

Moukarinheittäjä Kiira Väänänen on saavuttanut yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa yllätyspronssia Tallinnassa.

Kiira Väänänen heitti ennätyksellään alle 23-vuotiaiden EM-pronssia. Arkistokuva viime vuoden Kalevan kisoista. Kuva: Tomi Hänninen

22-vuotias moukarinheittäjä Kiira Väänänen oli heittänyt alkukesästä ennätyksensä 65,80, jota hän pystyi kohentamaan yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuiden finaalissa.

Kolmannella kierroksella Väänänen riuhtaisi uudet ennätyslukemat 65,98, joka riitti EM-pronssiin. Hän oli mitalisteista ainoa, joka venyi ennätykseensä loppukilpailussa.

– Aivan uskomattoman hienot fiilikset! Mitali tuli yllätyksenä. Ennätyksen tekeminen oli minulle suuri helpotus. Nyt se riitti mitaliin.

– Tätä on kaksi ja puoli vuotta treenattu Gävlen edellisistä (U23) EM-kisoista lähtien. Hieno lopetus juniorivuosilleni. Ensimmäistä kertaa itkin urheilun takia, kuvasi Väänänen tunnemyrskyään.

Euroopan mestaruuden vei Saksan Samantha Borutta tuloksella 68,80, ja hopeaa nappasi Tanskan Katrine Koch Jacobsen tuloksella 66,81.

Väänänen voitti 17-vuotiaiden EM-kilpailuissa pronssia kesällä 2016 ja sai hopeaa vuonna 2015 EYOF-nuorten olympiafestivaaleissa. Nuorten MM-kisoissa Tampereella hän ylsi finaaliin kovassa seurassa.

– Jos haluan päästä aikuisten arvokisoihin, pitää parantaa tasoa 5-6 metriä, joka vaatii monta vuotta treeniä, Väänänen kuvaa lähivuosien tavoitetta.

Väänänen opiskelee luokanopettajaksi Jyväskylässä, mutta hän edustaa kotipaikkakunnan Varpaisjärven Virettä.

EM-mitali on Tallinnan yleisurheilukisoista toinen Suomelle. Perjantaina kiekonheittäjä Helena Leveelahti voitti hopeaa, kun hän nakkasi tuloksen 57,09 ja paransi ennätystään 29 sentillä.