1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Jääkiekon miesten SM-liiga

HIFK:lle huippuvahvistus – Leijonista tuttu Olli Palola palaa Suomeen

33-vuotias laitahyökkääjä Olli Palola palaa Suomeen ja SM-liigaan. Hyökkääjä on tehnyt yksivuotisen sopimuksen HIFK:n kanssa.

Olli Palola on ollut Suomen mukana monta kertaa jääkiekon EHT-turnauksessa. Kuva: Matti Raivio/All Over Press

Jääkiekon SM-liigaseura Helsingin IFK on tehnyt yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Olli Palolan, 33, kanssa, seura kertoo tiedotteessaan.

Palola palaa SM-liigaan kuuden vuoden tauon jälkeen. Palola voitti edellisellä visiitillään Tapparassa liigan maalikuninkuuden kausilla 2013–14 ja 2014–2015. Hän saavutti Tappara-vuosinaan kolme SM-hopeaa.

Palola siirtyy HIFK:hon SHL:n Röglestä, joka jäi päättyneellä kaudella niin ikään hopealle. Palola edusti tätä ennen KHL:ssä Kunlun Red Staria, Jokereita ja Vitjaz Podolskia.

Palola on myös edustanut Suomen miesten jääkiekkomaajoukkuetta kaksissa MM-kisoissa. Palola iski Leijonille neljä maalia muun muassa keväällä 2014, kun Suomi saavutti hopeaa Valko-Venäjän MM-kisoissa.

Oikea käsi alhaalla pelaava Palola on saalistanut uransa aikana SM-liigan runkosarjassa 306 ottelussa pisteet 70+56=126. KHL:ssä otteluita on kertynyt kaikkiaan 176 (32+30=62) ja SHL:ssä 95 (33+41=74).

– Etsimme hyökkäykseen taitavaa rightin pelaajaa. Palola on näyttänyt tasonsa kovissa sarjoissa ison roolin pelaajana ja hän sopii erinomaisesti joukkueeseemme. Palola on loistava maalintekijä ja monipuolinen ja kovaluonteinen pelaaja, HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen kommentoi seuran tiedotteessa.

Lue myös:

Oiva vahvistus Pelicansille: Teemu Eronen lahtelaisten takalinjoille

Ruotsalaismaalivahti TPS:n haaviin