Hyppää sisältöön

FC Lahti ja maalittoman putkensa katkaissut IFK Mariehamn ylsivät vierasvoittoihin jalkapalloliigassa

FC Lahden voittomaalin teki toisella puoliajalla 77. minuutilla Jasin Assehnoun. IFK Mariehamn katkaisi kahdeksan voitottoman ottelun sarjansa, jonka aikana se ei ollut tehnyt maaliakaan Kotkassa.

HIFK:n Jeremiah Streng (vas.) ja FC Lahden Timi Lahti. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

FC Lahti ja IFK Mariehamn ottivat maanantaina vierasvoitot miesten jalkapalloliigan otteluissa. Kahdeksan peräkkäisen tappiottoman ottelun pelannut Lahti kaatoi Helsingissä HIFK:n 1–0 ja IFK Mariehamn Kotkassa KTP:n 3–1.

FC Lahden voittomaalin teki toisella puoliajalla 77. minuutilla Suomen maajoukkueen valmistavalla EM-leirilläkin ollut Jasin Assehnoun. FC Lahti jatkaa liigassa neljäntenä.

IFK Mariehamn katkaisi kahdeksan voitottoman ottelun sarjansa, jonka aikana se ei ollut tehnyt maaliakaan. Edellisen kerran IFK Mariehamn oli osunut tolppien väliin 9. toukokuuta Maarianhaminassa AC Oulua vastaan.

IFK:n maalit iskivät Robin Buwalda, Vahid Hambo ja Kennedy Igboananike. Kahdeksannen voitottoman peräkkäispelin pelanneesta KTP:sta osui Thomas Agyiri.

IFK nousi kahdeksanneksi ohi Hakan.

HIFK:n Mattila: "On fakta, että maalinteko on ongelmamme"

HIFK:n maalinteon tuska jalkapallon liigassa jatkui, kun se hävisi Lahdelle. Helsinkiläiset ovat tahkonneet nyt neljä ottelua peräkkäin maalitta, lahtelaiset puolestaan venyttivät pisteputkensa jo kahdeksan mittelön mittaiseksi.

– Meidän kehittyminen näkyy, samoin kunnianhimo sekä halu, joka on joukkueessa sekä pelaajissa. Teemme yhdessä töitä sitoutuneesti, FC Lahden valmentaja Ilir Zeneli taustoitti.

Maalittomasti Lahdessa kesäkuussa kohdanneet joukkueet loivat alkuun jokusen paikan, mutta kummatkin puolustukset sekä valppaat maalivahdit Markus Uusitalo ja Antonio Reguero estivät osumat.

Hienokseltaan vastustajaa parempia hyökkäyssommitelmia juoninut vierasjoukkue iski ratkaisevasti 77. minuutilla. FC Lahden Pyry Lampinen passasi oikealle kaistalle, jota Macoumba Kandji rynni ylös tarjoten pallon HIFK:n maalin etukulmalle. Tuhannen taalan tontilla vieraiden Jasin-Amin Assehnoun ylsi ohjaukseen, kun hän voitti kaksinkamppailussa isäntien puolustaja Jukka Halmeen.

Onnistumisella FC Lahti pönkitti sarjataulukkosijaansa neljä. Seitsemäntenä oleva HIFK porskutti alkukaudesta aivan kärkiryhmän takana, nyt sen edellisestä voitosta on aikaa jo kuukausi.

– Se on fakta, että maalinteko on ongelmamme. Käytettävien hyökkääjien ruuti on hieman märkää. Tämmöisillä hetkillä pitää olla luonnetta - ei auta vain puhe, ettei tule maaleja, HIFK:n puolustaja Sakari Mattila linjasi.

MiPKin 50 vuoden takainen maaliton ennätys säilyi

Jalkapalloliigan jumbokamppailu kääntyy entistä enemmän nousijaseurojen KTP:n ja AC Oulun väännöksi, kun kotkalaisjoukkue hävisi maanantaina kotikentällään IFK Mariehamnille.

Maarianhaminalaisten runsaan kahdeksan täyden ottelun mittaisen ja yhteensä 814 maalittoman minuutin taivallus päättyi joukkueen kapteenin Robin Buwaldan kulmapotkusta puskemaan osumaan. IFK oli enää kuuden minuutin päässä Mikkelin Pallo-Kissojen pääsarjan ennätyksestä. MiPK aloitti kauden 1971 pelaamalla maalitta 820 minuuttia.

Kotkalaisten Thomas Agyirin komean vapaapotkutasoituksen jälkeen IFK:n Vahid Hambo viimeisteli vastahyökkäyksestä voittomaalin 63. minuutilla.

– Voitto oli tärkeämpi kuin maalini. Huhuja oli kuultu 820 minuutista, joten vilkaisin kieltämättä pelikelloa heti avausmaalin jälkeen, naurahti kauden maalitilinsä avannut HJK-kasvatti Hambo, 26.

Kotkassa ihmeteltiin tuomari Antti Munukan vihellyslinjaa, jonka mukaan 20 metrin päästä annetun keskityksenkin pysäyttäminen rangaistusalueella kädellä ei ole rangaistuspotkun arvoinen rike.

– Kai tämä on vakava paikka. Avausmaali on aina tärkeä. Toinen peli putkeen, kun meitsin äijä pistää kulmasta pallon sisälle. Emme saaneet hirveästi kuitenkaan aikaan, KTP-kapteeni David Ramadingaye, 31, harmitteli kahdeksannen peräkkäisen voitottoman ottelun jälkeen.

Päivitys 22.00: Lisätty juttuun haastattelut ja enemmän tietoa päivän otteluista.

Lue myös:

FC Honka voitti taas rankkarimaalilla, KuPSille kuudes perättäinen liigavoitto

Jasin Assehnoun ratkaisi pilkulta voiton FC Lahdelle, Kamraterna-kohtaamisessa ei nähty maaleja

Mikä ihmeen Konferenssiliiga? Uusi eurokilpailu tarjoaa suomalaisille jalkapallojoukkueille paremmat mahdollisuudet päästä lohkovaiheeseen