1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. koripallo

Yhdysvaltojen koripallomaajoukkueen tähtisikermä taipui toiseen peräkkäiseen tappioon – "Meillä on vielä paljon asioita käytävänä läpi"

Yhdysvaltojen miesten maajoukkue puolustaa olympiakultaa, mutta olympiaturnaukseen valmistautuminen ei suju odotetusti.

Damian Lilliard teki Australiaa vastaan 22 pistettä, mutta se ei riittänyt johdattamaan Yhdysvaltoja voittoon. Kuva: Getty Images

Yhdysvaltojen miesten koripallomaajoukkueella tulee kiire kääntää kurssinsa, jos joukkue aikoo uusia Tokion kesäolympialaisissa vuoden 2016 olympiakultamitalinsa. Yhdysvallat kärsi maanantaina Las Vegasissa 81–93-tappion Australialle ja hävisi jo toisen ottelunsa putkeen. Viikonloppuna Yhdysvallat hävisi Nigerialle 87–90.

Koripalloliiga NBA:n tähtipelaajia pursuava Yhdysvaltojen joukkue on voittanut kolme edellistä olympiakultaa. Päävalmentaja Gregg Popovichin mukaan kestää aikansa, että tähtipelaajat oppivat tuntemaan toistensa liikkeet ja pelaamaan joukkueena.

– Mielestäni peli näytti jo paremmalta. Olemme olleet vasta vähän aikaa yhdessä, ja meillä on vielä paljon asioita käytävänä läpi, Popovich sanoi ESPN:n mukaan.

Yhdysvallat väläytti tasoaan vain hetkittäin

Kaksinkertainen olympiakultamitalisti Kevin Durant (17 pistettä) ja ensimmäisiin olympiakisoihinsa valmistautuva Damian Lillard (22 pistettä) johtivat Australiaa vastaan joukkoja, kun Yhdysvallat otti 11 pisteen taukojohdon. Australia pääsi kuitenkin johtoon jo kolmannen neljänneksen aikana, jonka se voitti 14 pisteellä.

Australian Patty Mills, Yhdysvaltojen valmentaja Popovichin luottomies NBA-joukkue San Antoniosta, heitti 22 pistettä ja upotti kuusi kolmen pisteen heittoa.

Lillardin mukaan Yhdysvallat ei voi lähteä turnaukseen sillä ajatuksella, että kaikki vain loksahtaisi yhtäkkiä paikoilleen. Niin Yhdysvallat on voinut tehdä joskus aiemmin, kun kilpailu ei ole ollut yhtä kovaa.

– Se on erilaista nykyään, kun kaikki vastustajan viisikossa ovat NBA-pelaajia. Mutta toisaalta, ei tämä ole ensimmäinen kerta, kun joukkueen kanttia testataan, Lillard sanoi ESPN:lle.

Yhdysvallat kohtaa vielä ennen olympialaisia Argentiinan ja Espanjan. Tokion olympialaisten miesten koripalloturnaus alkaa 24. heinäkuuta. Yhdysvallat aloittaa mestaruuden puolustamisen 25. päivä Ranskaa vastaan.

Lue myös:

Susijengi kukisti Japanin – Edon Maxhuni Suomen tehokkain pelaaja

Kommentti: Matkustimme Tokioon ja kokemus oli odotetun outo – Japanin hallitus suunnittelee olympiakisojen ajaksi alkoholikieltoa ravintoloihin