1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jalkapallo

Maalipörssin kärkinimet jäivät ulos EM-kisojen tähdistökentällisestä – Mixu Paatelainen mukana valitsijaraadissa

Euroopan mestaruuden voittanut Italia sai viisi pelaajaansa turnauksen tähdistökentälliseen. Maalipörssin kärkikaksikko ei päässyt 11 pelaajan listalle.

Leonardo Bonucci ja Gianluici Donnarumma valittiin EM-kisojen tähdistökentälliseen. Kuva: Getty Images

Euroopan jalkapalloliitto Uefa julkaisi vihdoin tiistaina valintansa jalkapallon miesten EM-lopputurnausksen tähdistöjoukkueeksi. Mestarijoukkue Italia sai 11 pelaajan tähdistöjoukkueeseen viisi pelaajaa.

Tähdistöjoukkueen maalivahti on odotetusti Italian Gianluigi Donnarumma, joka palkittiin myös turnauksen parhaana pelaajana. Puolustukseen valittiin Englannin Kyle Walker ja Harry Maguire. Italian puolustajista huomioitiin Leonardo Bonucci ja puolivälierävaiheessa loukkaantunut Leonardo Spinazzola.

Keskikenttäpelaajista huomionosoituksen saivat turnauksen parhaaksi nuoreksi pelaajaksi valittu Espanjan Pedri, Italian Jorginho ja avausottelussa Suomea vastaan rangaistuspotkussa epäonnistunut Tanskan Pierre-Emile Höjbjerg.

Tähdistöjoukkueen hyökkääjät ovat Italian Federico Chiesa, Englannin Raheem Sterling ja Belgian Romelu Lukaku. Maalipörssin voittanut Portugalin Cristiano Ronaldo ei mahtunut joukkueeseen, kuten ei myöskään Ronaldon tavoin viidesti osunut Tshekin Patrik Schick. Tähdistöhyökkääjistä Lukaku teki kisoissa neljä maalia, Sterling kolme ja Chiesa kaksi.

11 pelaajasta kaikille tähdistövalinta on uran ensimmäinen. 16 hengen valitsijaraatiin kuului myös Suomen maajoukkueen entinen päävalmentaja Mixu Paatelainen.

Lue myös:

Italian jalkapallojoukkue palasi kotiin – näin italialaiset ottivat mestarit vastaan Roomassa

Englannin Marcus Rashford pahoittelee epäonnistunutta pilkkuaan – "En koskaan pyydä anteeksi sitä kuka olen"