1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NHL

Pekka Rinne lopettaa uransa – prioriteetit ovat siirtyneet jääkiekon ulkopuolelle

Maalivahti Pekka Rinne, 38, ei jatka menestyksekästä jääkiekkouraansa.

Pekka Rinne lopettaa uransa NHL:ssä. Kuva: Getty Images

Nashville Predatorsin maalivahti Pekka Rinne lopettaa uransa, seura kertoo tiedotteessaan.

38-vuotias maalivahti on pelannut NHL:ssä kaudesta 2005–2006 lähtien ja edustanut koko uransa Nashvilleä. Rinne pelasi seurassa kaikkiaan 683 runkosarjaottelua ja voitti niistä 369 kamppailua. Hän torjui otteluissa 91,7 prosentin varmuudella ja päästi 2.43 maalia peliä kohden.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

– Olen ollut yli 15 vuoden ajan uskomattomalla, elämäni muuttaneella matkalla Nashvillen kanssa. Päätös ei ollut helppo, mutta tiedän, että se on oikea ja teen tämän oikeaan aikaan, Rinne kertoi seuran tiedotteessa.

– Olen kiitollinen vanhemmilleni, siskoilleni, kihlatulleni Erikalle ja kaikille Predatorsin organisaation jäsenille, joukkuekavereilleni ja junioriurani valmentajille Suomessa. Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä olen kiitollinen ihmisille Nashvillessä. Jokainen teistä on auttanut minua kasvamaan mieheksi, isäksi ja ihmiseksi joka olen tänä päivänä, Rinne jatkoi.

Rinne voitti kaudella 2017–2018 NHL:n parhaalle maalivahdille jaettavan Vezina Trophyn. Rinne oli ehdolla palkinnon saajaksi myös vuosina 2011, 2012 ja 2015.

Hän sai uusimman tunnustuksen kesäkuussa, kun NHL palkitsi Rinteen arvostetulla King Clancy Memorial Trophylla. Palkinto myönnetään pelaajalle, joka on osoittanut johtajuutta jäällä ja sen ulkopuolella sekä tehnyt merkittävää hyväntekeväisyystyötä yhteisönsä hyväksi.

Rinteen uran jatko on puhuttanut kevään aikana. Esimerkiksi Iltalehti kertoi maaliskuussa (siirryt toiseen palveluun) lähteisiinsä perustuen, että SM-liigaseura Kärpät on selvitellyt aktiivisesti Rinteen halua palata Ouluun.

Rinteen tuoreesta kirjoituksesta urheilumedia Players Tribunelle (siirryt toiseen palveluun) voi kuitenkin päätellä, ettei Rinne ole jatkamassa myöskään Suomessa.

– Lopetan jääkiekkourani, Rinne kirjoitti ytimekkäästi.

Rinne kirjoitti viettäneensä kesän Nashvillessa kihlattunsa Erikan ja heidän kuusi kuukautta vanhan poikansa Pauluksen kanssa.

– Kropassani tuntuu siltä, että pystyisin vielä pelaamaan huipputasolla, mutta päätöksessäni on kyse tätä isommista asioista, Rinne kirjoitti.

– Joka kerta kun katsoin poikaani ja Erikaa, tunsin olevani eri ihminen. Prioriteettini olivat muuttuneet. Mieleni tiesin sen, vaikka kroppani ei sitä vielä tiennytkään, Rinne kertoi pohdinnastaan.

Rinne on Kempeleen Kiekko-Kettujen kasvatti. Hän aloitti uransa Kärpissä ja edusti Suomea neljä kertaa MM-kisoissa sekä kerran World Cupissa.

Lue myös:

Arvostetun palkinnon voittanut Pekka Rinne kommentoi Ylelle tulevaisuuttaan – tavoitteet yhä NHL:ssä: "Aika vaikea nähdä itseäni muualla"

Rinteelle upea kunnianosoitus – suomalaismaalivahti palkittiin NHL:n johtajuuspalkinnolla