1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Helsingin Jalkapalloklubi

HJK selkeällä voitolla jatkoon Mestarien liigassa – seuraavalla kierroksella vastaan tulee Malmö

Helsingin Jalkapalloklubi voitti tiistai-iltana montenegrolaisen FK Buducnost Podgorican vieraissa maalein 4–0. Otteluparin voitolla HJK jatkaa Mestarien liigan toiselle karsintakierrokselle.

HJK:n pelaajat tuulettivat 6. heinäkuuta ensimmäisen osaottelun voittoa Bubucnostia vastaan. Arkistokuva. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Helsingin Jalkapalloklubi jatkaa Mestarien liigan toiselle karsintakierrokselle. Seuraavaksi Klubi saa vastaansa ruotsalaisen Malmö FF:n. Toisen karsintakierroksen ottelun ensimmäinen osa pelataan 20. tai 21. heinäkuuta, ja toinen osa viikkoa myöhemmin.

– Vastustajan taso varmasti kovenee seuraavalle kierrokselle. Tänään pelasimme ensimmäistä kertaa kauden aikana kolmella topparilla ja nähtiin niitä asioita, mitä halusimmekin. Saimme pakotettua vastustajan meille mieluisiin tilanteisiin ja luomaan vastahyökkäysuhkaa, HJK:n päävalmentaja Toni Koskela kertoi Yle Urheilulle ottelun jälkeen

– Toki selvitämme Malmön vahvuudet, mutta nyt ajatukset ovat vielä lauantaisessa ottelussa AC Oulua vastaan.

Helsinkiläisjoukkue voitti tiistai-iltana montenegrolaisen FK Buducnost Podgorican 4–0, ja otteluparin yhteismaalein 7–1. HJK:n maaleista kaksi teki Roope Riski, yhdestä vastasivat Filip Valencic ja Jair Silva. Päävalmentaja Toni Koskelan mukaan ottelu meni suunnitelmien mukaan, vaikka tiedossa oli "täysi päivätyö".

– Vastustaja, varsinkin näissä Balkanin maissa, tulee yleisön tuella ensimmäiset viisitoista minuuttia lujaa. Selvisimme siitä kuitenkin hyvin ja pystyimme jopa kontrolloimaan peliä. Onnistuttiin tekemään hyvinkin erilaisista hyökkäyksistä hienot maalit. Kaiken kaikkiaan tyylikäs ja kontrolloitu vierasesitys Montenegrossa.

HJK oli tiistai-iltana maalipaikoissa erittäin tehokas

HJK:n maalinteon aloitti Roope Riski ottelun kuudennella minuutilla Valtteri Morenin syötöstä. Kymmenen minuuttia ennen puoliaikaa Filip Valencic tuplasi vierasjoukkueen johdon, kun Janne Saksela keskitti ja pallo tuli kimmokkeesta Valencicille.

Kolmas maali tuli ottelun 40. minuutilla, kun Jair pääsi tuikkaamaan pallon lähietäisyydeltä tyhjään maaliin Riskin syötöstä. Tauolle mentiin HJK:n 3–0-johdossa.

Buducnost yritti ensimmäisellä jaksolla maalintekoa yhdeksän kertaa, kun taas HJK vain kolmesti onnistuen jokaisella. Vastahyökkäyksiin luottanut helsinkiläisjoukkue antoi myös pallonhallinnan 59-prosenttisesti montenegrolaisille.

Koskelan mukaan Buducnostilla oli paljon pelaajia HJK:n puolustuslinjan tasolla. Koskela sanoi vastustajilla olevan hyviä pallollisia pelaajia, joten pelivälinettä ei ollut helppo ottaa heiltä pois.

– Samalla he näin jättivät valtavia tiloja, joihin meidän oli mahdollisuus hyökätä saadessamme pallon. Tänään käytimme nuo tilaisuudet erittäin hyvin hyödyksi.

Toista puoliaikaa oli pelattuna vain neljä minuutti, kun Riski oli jälleen maalinteossa, kun hän viimeisteli 4–0-loppulukemat. Tällä kertaa syötön antoi Luis Murillo.

Ottelun 53. minuutilla HJK teki kaksi vaihtoa, kun kentältä tulivat pois Jair ja Riski, heidän tilalleen Sebastian Dahlström ja Luis Henrique. 68. minuutilla joukkue teki jälleen kaksi vaihtoa, ja tällä kertaa tilaa tekivät Saksela ja Murille, tilalle tulivat David Browne ja Riku Riski.

Kentälle pääsi myös Matti Peltola, kun Filip Valencic joutui poistumaan kentältä 72. minuutilla loukkaantuneena.

– Pieni kontakti, mutta ei mitään pahempaa. Eiköhän Valencic ole torstaina harjoituksissa mukana, Koskela kertoi.

Toisen puoliajan edetessä pallonhallinta kääntyi lopulta Klubille 55-prosenttisesti, vaikka joukkue ei enää maalipaikoille päässytkään. Pelin lopussa maalintekoyritykset menivät Buducnostille 14–5, mutta HJK oli viimeistelyssään erittäin tehokas.

– Voisimme parantaa sitä, että vastustaja ei saa niin monta erikoistilannetta kuin tänään. Lisäksi meidän pitäisi päästä peittämään laukauksia nopeammin. Vastustajan kunnolliset maalipaikat jäivät kuitenkin toisen puoliajan erikoistilanteisiin. Ennen sitä he joutuivat turvautumaan kaukolaukauksiin, Koskela sanoi.

Lue myös:

HJK voitti Mestarien liigan ensimmäisen karsintaottelun – Päävalmentaja Toni Koskela: "Otteluparin olisi voinut ratkaista toisella puoliajalla"

Mikä ihmeen Konferenssiliiga? Uusi eurokilpailu tarjoaa suomalaisille jalkapallojoukkueille paremmat mahdollisuudet päästä lohkovaiheeseen