1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Wilma Murto

Wilma Murto onnistui mainiosti Timanttiliigan seiväskisassa, suomalainen ponnisti Gatesheadissa kolmanneksi

Tokion olympialaisiin valmistautuva Murto ylitti kilpailussa korkeuden 461 toisella yrityksellään. Johannes Vetter heitti keihästä "vain" 85,25.

Seiväshyppääjä Wilma Murto sijoittui kolmanneksi Timanttiliigan Britannian osakilpailussa. Arkistokuva helmikuulta. Kuva: Tommi Anttonen / Lehtikuva

Suomen seiväshyppytähti Wilma Murto osoitti viitteitä huippukunnostaan Tokion olympialaisten alla, kun hän taivutti Britannian Gatesheadissa järjestetyssä Timanttiliigan seiväskisassa kolmannelle sijalle.

Murto käytti kilpailussa ensi kertaa tällä kaudella 16 askeleen vauhtia ja ylitti toisellaan tuloksen 461. Salon Vilpasta edustava Murto yritti seuraavaksi uutta ulkoratojen Suomen ennätystä 471, mutta ei onnistunut ylityksessä.

– 471 yrityksistä yksi oli hyvä ja sitten oli läpijuoksu ja limbo, mutta oli se vaan sairaan kivaa. Tekee hyvää, kun on löytynyt tällainen tasaisuus, että 461 tuntuu perustekemiselle, Murto iloitsi Urheiluliiton tiedotteessa.

– Nyt tietää, että siellä on piikkihyppy olemassa, kun 461 tuntuu menevän minä päivänä hyvänsä.

Murto hyppäsi ulkoratojen ennätystuloksensa 462 Vaasan rankingkilpailussa kesäkuun lopussa. Tämän kauden naisten maailmantilastossa 23-vuotias suomalainen on sijalla 20.

Yhdysvaltain Sandi Morris voitti kilpailun tuloksella 476, britti Holly Bradshaw venytti toiseksi tuloksella 471. Bradshaw on maailmantilastossa kolmantena, Morris neljäntenä.

Vetterin 90 metrin putki poikki

Saksan hirmuheittäjä Johannes Vetterin tähdittämä miesten keihäskilpailu lässähti hieman Gatesheadissa, ainakin ennakko-odotuksiin nähden. Seitsemässä peräkkäisessä kilpailussa 90 metriä ylittänyt Vetter vei kisavoiton hänelle vaatimattomalla kuudennen kierroksen heitollaan 85,25.

Trinidad ja Tobagon Keshorn Walcott johti kisaa viiden kierroksen jälkeen tuloksella 82,81, mutta jäi päätöskierroksella kolmanneksi alle 77-metrisellä.

Vetterin kauden kärkikiskaisu on toukokuun lopulla Puolassa syntynyt 96,29.

Olympialaisissa suomalaisten mielenkiinnon herättävän naisten 100 metrin aitakilpailun voittoon kipitti Britannian Cindy Sember ajalla 12,69. Yhdysvaltain Payton Chadwick oli toinen tuloksella 12,75 ja Hollannin Nadine Visser kolmas kauden parhaallaan 12,78.

Timanttiliigan kisa piti alun perin järjestää Lontoossa, mutta kilpailu päätettiin siirtää keväällä Gatesheadiin koronavirustilanteen takia.

Lue myös:

Senni Salminen ja Topi Raitanen pyrkivät rikkomaan kenttäennätykset Joensuussa – Korte ja Hurske ottavat toisistaan mittaa: "Uskon kovan ajan tulevan"

Kun Matti Mononen lopetti kilpailemisen, elämään tuli tyhjiö – kasvettuaan ensin isäksi hän kokee nyt olevansa parempi valmentaja kuin urheilija

Raitanen keskeytti estekisan Tukholmassa – Lakka jäi selvästi kauden parhaastaan