Hyppää sisältöön

FC Lahden tähti Jasin Assehnoun siirtyy Hollantiin: "Todellinen yleisönviihdyttäjä"

Huuhkajissa toukokuun lopussa debytoineen Assehnounin, 22, uusi seura on toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava FC Emmen.

Jasin Assehnoun päätti uransa FC Lahden paidassa hienosti, kun hän viimeisteli voittomaalin HIFK:n verkkoon maanantaina. Kuva: Matti Raivio/All Over Press

FC Lahden tähtilaituri Jasin Assehnoun siirtyy FC Lahdesta Hollantiin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaan FC Emmeniin. 22-vuotias Assehnoun on tehnyt seuran kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen, ja Lahti saa siirrosta korvauksen.

– Jasin on luova laituri, joka osaa pelata hienosti linjojen välissä. Hän osaa myös viimeistellä maaleja, kuten hän jäähyväisottelussaan Suomessa näytti. Hän on mielestäni todellinen yleisönvillitsijä, FC Emmenin tekninen johtaja Michel Jansen kehuu seuran verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Seitsemän maalia tämän kauden virallisissa otteluissa lahtelaisille taituroinut Assehnoun teki ainoan maalin, kun HIFK taipui kotikentällään maanantaina 0–1. Kaudella 2018 Kakkosen FC Espoosta Lahteen siirtynyt Assehnoun debytoi Huuhkajien paidassa toukokuun lopussa Ruotsia vastaan.

Hän on ollut tehoillaan hinaamassa lahtelaisia kohti Veikkausliigan kärkipaikkoja, ja nyt "Kuhnurit" on neljäntenä.

– Olen kiitollinen Lahdelle, että sain paikan. Tulin kuitenkin Kakkosesta. Kun tulin, olin 19-vuotias ja tulin suoraan Kakkosesta liigaan. Se oli vaikea askel ja kesti hetken tottua vauhtiin, mutta omalla työlläni ja Lahden tuella olemme tehneet hyvää duunia sen eteen ja tulokset ovat näkyneet, Assehnoun kertoo FC Lahden sivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Hollannin divarikausi alkaa 6. elokuuta, ja Assehnoun liittyy joukkueen mukaan 23. heinäkuuta.

Lue myös:

Kun Jasin Assehnoun sai puhelun oudosta numerosta, oli luurin toisessa päässä Markku Kanerva – tällainen on Huuhkajien EM-leiriryhmään kutsun saanut futislupaus

Jasin Assehnounin siirto FC Lahdesta ulkomaille lähestyy

HJK selkeällä voitolla jatkoon Mestarien liigassa – seuraavalla kierroksella vastaan tulee Malmö

Palloliitto muisti HIFK:ta tuhannen euron sakolla fanien soihduista