1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Rallin MM-sarja

Rovanperän ja Tänakin kaksintaistelu päättyi nopeasti – "Helpottaa Kallen tilannetta"

Kalle Rovanperän tilanne näytti erinomaiselta Viron MM-rallin perjantaiaamun erikoiskokeiden jälkeen.

Kalle Rovanperä oli huippuvauhdissa Viron MM-rallin ensimmäisillä erikoiskokeilla. Kuva: Massimo Bettiol / Getty Images

Viron MM-rallista ennakoitiin Toyotan Kalle Rovanperän ja Hyundain Ott Tänakin välistä voittokamppailua. Tänak koki kuitenkin kotirallissaan rankan pettymyksen, kun hänen kilpailunsa päättyi keskeytykseen jo perjantaiaamuna.

Rovanperä latasi kärkiaikoja ja saapui päivähuoltoon kärkipaikalla. Hyundain Craig Breen oli 4,8 sekunnin päässä toisella sijalla. Rovanperällä on nyt oiva mahdollisuus juhlia uransa ensimmäistä MM-rallin voittoa.

– Ralli on vasta aivan alkutekijöissään, mutta Tänakin putoaminen voittokamppailusta helpottaa Kallen tilannetta. Toisaalta en usko, että Craig Breen ihan helposti antautuu, joten ihan jokainen kilometri on vielä ajettava, Yle Urheilun asiantuntija Miikka Anttila arvioi.

Ott Tänak koki rengasrikon EK3:lla ja lipsautti ulos heti seuraavalla erikoiskokeella (EK4). Toisen rengasrikon jälkeen virolaisella ei ollut mahdollisuuksia jatkaa kilpailua enää perjantaina.

– Tänakin päivä oli tietysti pettymys. Kaksi peräkkäistä rengasrikkoa ja keskeytys eivät varmasti olleet sitä, mitä Tänak haki tästä rallista, Anttila mietti.

Lue myös:

Rovanperällä vakuuttava rallipäivä, Tänakille suuri pettymys – Yle seurasi hetki hetkeltä

Täällä Kalle Rovanperä valmistautuu MM-ralleihin – mitä Toyotan testipäivinä oikein tapahtuu?