1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Rallin MM-sarja

Kalle Rovanperän tykitystä Virossa – jatkopesti Toyotalle julki jo elokuussa?

Kalle Rovanperän jatkopesti Toyotalle näyttää jo 95-prosenttisen varmalta, tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kertoi Yle Urheilulle.

Kalle Rovanperän vauhti säväytti perjantain erikoiskokeilla. Kuva: All Over Press

Viron MM-rallipäivä kulki aamusta iltaan Kalle Rovanperän komennossa. 20-vuotias Toyota-kuljettaja Rovanperä takoi kuusi pohja-aikaa päivän kahdeksalla erikoiskokeella.

Rovanperä starttaa lauantaihin ykkösenä, eroa toisena ajavaan irlantilaiseen Craig Breeniin (Hyundai) 8,5 sekuntia. Rovanperä jahtaa vahvasti ensimmäistä voittoaan MM-ralleissa.

– Mukava, mutta myös vaikea päivä. Menetimme iltapäivän lenkillä pitoa ja jouduin kovasti taistelemaan, jotta pystyin ajamaan tuollaisia aikoja, Rovanperä kertoi.

Breen on yhä niin lähellä, että tilanne voi muuttua nopeastikin.

– Tiukkaa on, tuo etumatkahan ei ole oikeastaan mitään. Craig (Breen) on tehnyt kovia aikoja, joten ainakin vielä lauantaina on edessä iso taistelu, Rovanperä totesi.

Ennakolta Rovanperän kovin vastustaja Ott Tänak joutui keskeyttämään jo perjantain aamulenkillä. Kahdesti rengasrikon kärsinyt virolainen ei pystynyt enää jatkamaan kilpailua.

Rovanperän jatko Toyotalla "95-prosenttisen varmaa"

Rovanperällä ei ole vielä jatkosopimusta tulevalle vuodelle, mutta superlupaavan suomalaisen jatkoa Toyotalla pidetään täysin varmana asiana.

– Sen voin kertoa, että neuvotteluja on käyty ja asiat näyttävät 95-prosenttisesti hyviltä. Toivoisin, että tästä saataisiin virallisia tietoja jo elokuun aikana, tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kertoi.

– Olen koko ajan sanonut, että haluaisimme pitää kaikki tämänhetkiset kuljettajamme. Meillä on parhaat kuljettajat ja haluamme pitää heistä kiinni, Latvala päätti.

Latvala tiesi, että Rovanperä olisi Virossa elementissään. Perjantai ylitti silti Latvalankin odotukset.

– Rovanperä ja Breen menevät selvästi omaa vauhtiaan. Kalle on ollut koko ajan kaksikosta vahvempi ja kyennyt venymään, jos on tullut tarvetta, Latvala kehui.

– Tämä on Kallelle tavallaan toinen kotiralli, hän on vahva tällaisissa nopeissa kilpailuissa, Latvala kuvaili.

TILANNE 9/24 EK:N JÄLKEEN

1. Kalle Rovanperä (Toyota) 1.06.54,4
2. Craig Breen (Hyundai) + 8,5
3. Thierry Neuville (Hyundai) + 53,4
4. Sebastien Ogier (Toyota) + 59,4
5. Elfyn Evans (Toyota) + 1.15,1
6. Teemu Suninen (Ford) + 3.14,9

10. Emil Lindholm (Skoda) + 4.29,6
18. Mikko Heikkilä (Skoda) + 5.54,3

Lue myös:

Rovanperällä vakuuttava rallipäivä, Tänakille suuri pettymys – Yle seurasi hetki hetkeltä

Rovanperän ja Tänakin kaksintaistelu päättyi nopeasti – "Helpottaa Kallen tilannetta"