1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Tokio 2020

Tokion olympiakylässä on todettu ensimmäinen koronatartunta kuusi päivää ennen kisoja

Tokion olympialaisten järjestäjiä edustava kisojen toimitusjohtaja Toshiro Muto vahvisti tiedon tartunnasta lauantaina.

Tokion olympiakylässä on todettu ensimmäinen koronavirustartunta. Kuva: AFP via Getty Images

Tokion olympiakylässä on todettu ensimmäinen koronavirustartunta, kertovat kisojen järjestäjät. Tokion kisojen toimitusjohtaja Toshiro Muto kertoi asiasta lehdistölle aikaisin lauantaiaamuna Suomen aikaan.

Olympialaisten järjestäjiä edustava Masa Takaya kertoi lehdistötilaisuudessa, että olympiakylässä on ollut yksi ihminen, joka on paljastunut seulonnassa kisojen ensimmäiseksi koronatapaukseksi. Toimitusjohtaja Muton mukaan positiivisen koronatestin on antanut ulkomaalainen vierailija, joka on ollut mukana kisojen järjestelytoimissa.

Muto ei kertonut julkisuuteen vierailijan kansalaisuutta, vedoten tämän yksityisyyteen. Hänet on poistettu olympiakylästä, missä tuhannet urheilijat ja olympiavirkailijat asuvat kisojen aikana.

– Juuri nyt tämä henkilö on eristettynä hotelliin, Takaya sanoi.

Tokion olympialaisten pääjärjestäjä Seiko Hashimoto sanoi järjestäjien tekevän kaikkensa ehkäistäkseen koronan leviämisen. Hänen mukaansa järjestäjät varmistavat myös, että heillä on suunnitelma siitä, miten toimia, jos korona alkaa levitä kisoissa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan järjestäjät ovat ottaneet käyttöön tiukkoja toimia estääkseen koronatartunnat olympiakylässä.

Olympialaisten alkamiseen on tänään kuusi päivää. Kisat starttaavat avajaisilla perjantaina 23. heinäkuuta.

Kisajärjestäjät vahvistivat torstaina, että Tokion olympialaiset järjestetään ilman yleisöä. Tokion kaupunkiin oli aiemmin torstaina päätetty julistaa olympialaisten yli jatkuva virushätätila. Kaupungin hätätilan on määrä päättyä vasta elokuun puolivälin jälkeen.

Juttua päivitetty 17.7. kello 8.50: Lisätty kisajärjestäjien antamaa tietoa ja kommentti.

Lue myös:

Kaikki Tokion olympialaisista – katso kisaohjelma ja tutustu, miten kisat näkyvät ja kuuluvat Ylen kanavilla

Olympialaisiin valmistautuvassa Tokiossa pelätään ennätyshelteitä – japanilaiset viilentyvät äänillä, väreillä ja kauhutarinoilla

Kommentti: En olisi koskaan uskonut, että juuri Japani opettaa, miten hyvin asiat Suomessa ovat

Yhdysvaltain olympiajoukkue Tokioon on suurempi sitten Atlantan 1996 – yli puolet joukkueesta on naisia