1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Tokio 2020

Tokion olympiakylässä ensimmäisillä urheilijoilla on todettu koronatartunnat – eteläkorealainen pöytätennistähti eristyksessä

KOK tiedotti sunnuntaina eteläkorealaisen pöytätenniksen olympiakultamitalistin Ryu Seung-minin koronatartunnasta. Olympiakylässä kaksi saman urheilulajin edustajaa on antanut positiivisen testituloksen.

Ryu Seung-minillä todettiin koronavirustartunta eteläkorealaisen saavuttua lauantaina Naritan kansainväliselle lentokentälle Japaniin. Kuva: Getty Images

Tokion olympiakylässä kahdella urheilijalla on todettu koronavirustartunta, kertovat virkailijat uutistoimisto AFP:n mukaan. Kyse on ensimmäisistä olympiakylässä olevista urheilijoista, joilla on todettu tartunta.

Eilen uutisoitiin ensimmäisestä koronavirustartunnasta olympiakylässä. Olympialaisten järjestäjiä edustava Masa Takaya ilmoitti sunnuntaina, että kolme aiemmin tiedotettua olympiakylän koronatartuntaa ovat peräisin ihmisiltä, jotka tulevat samasta maasta ja edustavat samaa urheilulajia.

Kahden tuoreen tartunnan lisäksi myös kolmas ihminen on saanut tartunnan. Tartunta todettiin kuitenkin muualla kuin olympiakylässä.

Myöhemmin sunnuntaina Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) tiedotti, että eteläkorealainen pöytätenniksen olympiakultamitalisti Ryu Seung-min on saanut koronatartunnan. Positiivinen testitulos havaittiin Seung-minin saapuessa lauantaina Naritan kansainväliselle lentokentälle Japaniin.

Muun muassa Reuters uutisoi, että kansainvälisen olympiakomitean jäsen Seung-min kertoi saaneensa kaksi negatiivista testitulosta ennen matkustamistaan Japaniin.

– Seung-min on eristyksissä siihen saakka, kunnes Japanin viranomaiset päättävät, milloin hän voi poistua eristyksestä. Olemme helpottuneita kuullessamme, että koronaprotokollaa on noudatettu asianmukaisesti, KOK toteaa tiedotteessaan.

Uutistoimisto AFP:n mukaan järjestäjät ovat ottaneet käyttöön tiukkoja toimia estääkseen koronatartunnat olympiakylässä. Kuva: Getty Images

Myöhemmin lauantaipäivänä Etelä-Afrikan olympiajoukkue ilmoitti kolmesta koronatartunnasta. Joukkueen kaksi miesjalkapalloilijaa Thabiso Monyane ja Kamohelo Mahlatsi sekä jalkapallojoukkueen videoanalyytikko Mario Masha ilmoitettiin tartunnan saaneiksi. Etelä-Afrikan on tarkoitus kohdata isäntämaa Japani olympialaisten ensimmäisessä ottelussaan.

Japanissa olympialaisten järjestäminen on saanut kritiikkiä. Monien pelkona on, että olympialaisten myötä koronapandemian kanssa painivassa maassa todetaan yhä enemmän virustartuntoja.

Koronapandemian vuoksi viime kesästä siirrettyjen kesäolympialaisten on määrä alkaa ensi perjantaina.

Päivitetty 18.7. klo 11.43: Lisätty tieto pöytätenniksen olympiakultamitalistin koronatartunnasta.
Päivitetty 18.7. klo 12.01: Lisätty tieto eteläafrikkalaisten jalkapalloilijoiden tartunnoista.

Lue myös:

Tokion olympiakylässä on todettu ensimmäinen koronatartunta kuusi päivää ennen kisoja

Kommentti: En olisi koskaan uskonut, että juuri Japani opettaa, miten hyvin asiat Suomessa ovat

Tokio julistettiin hätätilaan olympialaisten ajaksi – kisat järjestetään ilman yleisöä