1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NHL

Granlund ja Donskoi ovat NHL:n uutuusjoukkueen saatavilla – Seattle Kraken valitsee pelaajansa tällä viikolla

Suojaamattomien pelaajien listalle jäi useita meritoituneita pelaajia, kuten Montrealin tähtimaalivahti Carey Price, Colorado-kapteeni Gabriel Landeskog sekä St. Louisin hyökkääjä Vladimir Tarasenko.

Mikael Granlund kirjasi päättyneellä kaudella runkosarjan 51 ottelussa 27 (13+14) tehopistettä. Kuva: Getty Images

Jääkiekkoliiga NHL:n uutuusjoukkue Seattle Kraken valitsee ensimmäiset pelaajansa keskiviikkona, ja joukkueen saatavilla on useita suomalaispelaajia. Seattle valitsee riveihinsä yhden pelaajan liigan 30 joukkueesta, pois lukien Vegas Golden Knights, joka on sarjan edellinen laajennusjoukkue.

Muut NHL-organisaatiot julkaisivat sunnuntaina listat suojaamistaan pelaajista, joita Seattle ei voi valita joukkueeseensa. Suojaamattomien eli Seattlen valittavissa olevien pelaajien listalle päätyivät suomalaisista muiden muassa Nashvillen ja Coloradon hyökkääjät Mikael Granlund ja Joonas Donskoi.

Muita Seattlen poimittavissa olevia suomalaispelaajia ovat esimerkiksi maalivahdit Kaapo Kähkönen, Antti Raanta ja Mikko Koskinen, puolustajat Jani Hakanpää, Markus Nutivaara ja Olli Määttä sekä kokeneet hyökkääjät Valtteri Filppula ja Leo Komarov.

Seattlen on koottava pelaajaryhmänsä 81,5 miljoonan dollarin palkkakaton rajoissa, joten kovin montaa kovapalkkaista tähteä joukkueeseen ei mahdu.

NHL:n 32. joukkueena ensi kaudella aloittava Seattle julkistaa pelaajavalintansa Suomen aikaa torstain vastaisena yönä.

Bostonin tähtimaalivahti Tuukka Rask on vapaa-agentti vielä keskiviikkoon asti, joten hän voi tehdä sopimuksen minkä tahansa NHL-joukkueen kanssa. Myös Kraken voi halutessaan kiinnittää suomalaisvahdin.

Korjaus klo 10.19: Rask on vapaa-agentti keskiviikkoon asti. Tämän takia hän ei ole suojattujen pelaajien listalla.

Lue myös:

Miro Heiskanen solmi Dallas Starsin kanssa kahdeksan vuoden jättisopimuksen

Mikko Koivu liittyy Nuorten Leijonien valmennusryhmään – ”Maajoukkue on aina ollut minulle sydämen asia”