Hyppää sisältöön

Yle Urheilun Kesäkisat on aivan uudenlainen tapa nauttia olympialaisista – näin pääset virtuaaliselle saarelle, joka tarjoaa viihdettä ja hauskoja hetkiä koko perheelle

Virtuaalisella kesämökkisaarella voi katsoa ja kuunnella Ylen kisalähetyksiä, sekä seikkailla vapaasti – yksin tai yhdessä kavereiden kanssa. Saarella pelataan myös joka päivä aarteenetsintä-peliä, jossa etsitään olympia-aiheisia asioita ja esineitä.

Tältä näyttää Yle Urheilun virtuaalisella kesämökillä
Tältä näyttää Yle Urheilun virtuaalisella kesämökillä

Tänä kesänä Yle Urheilu järjestää Kesäkisat omalla virtuaalisella kesämökillään ja kaikki ovat tervetulleita! Virtuaaliselle kesämökkisaarelle voi tulla yksin tai kavereiden kanssa katsomaan ja kuuntelemaan Ylen Tokion olympialähetyksiä, mutta myös vapaasti seikkailemaan ja etsimään kadonneita olympia-aarteita. Saari on nyt avattu ja pääset sinne tästä linkistä. (siirryt toiseen palveluun)

Kolmiulotteisella virtuaalisella mökkisaarella voi katsoa Yle TV2:n olympialähetyksiä sekä kuunnella Yle Puheen olympiaradiota. Käyttäjä voi kutsua omalle saarelleen myös kavereitaan, joiden kanssa keskusteleminen onnistuu joko tietokoneen tai älylaitteen mikrofonin avulla, vaihtoehtoisesti myös tekstichatin välityksellä.

Lisäksi Yle Urheilun Kesäkisoissa pelataan kaikkina olympiakisojen päivinä aarteenetsintä-peliä, jossa virtuaaliselle mökkisaarelle on piilotettu noin viisi vaihtuvaa olympia-aiheista asiaa tai esinettä. Löytämällä päivän esineet voi osallistua palkintokisaan, jonka voittajat julkistetaan Ylen tv-lähetyksissä.

Virtuaalinen kesämökkisaari -kokeilu on osa Ylen Urheilu ja tapahtumat -yksikön kehitystoimintaa, jossa jatkuvasti etsitään uudenlaisia tapoja tuottaa ja kuluttaa mediasisältöjä. Kokeilu on jatkoa Kaverikatsomo-kokeilulle, jossa yleisö sai katsoa Euroviisuja ja jalkapallon EM-kisoja virtuaalisissa katseluhuoneissa.

Voit auttaa meitä palvelun kehitystyössä täyttämällä oheisen kyselylomakkeen (siirryt toiseen palveluun). Kiitos avustasi!

Saarelle pääsee tästä linkistä. (siirryt toiseen palveluun)

Kysymyksiä ja vastauksia

Mikä Yle Urheilun Kesäkisat on?

Yle Urheilun Kesäkisat on Ylen määräaikainen kokeilu, jolla testataan verkon välityksellä tapahtuvaa ryhmäkatselua virtuaalisessa ympäristössä. Palvelu mahdollistaa televisio- ja radiolähetyksen katsomisen sekä kuuntelemisen virtuaalisella mökkisaarella, johon käyttäjä voi halutessaan kutsua kavereitaan nauttimaan yhdessä kisoista.

Kolmiulotteinen virtuaaliympäristö mahdollistaa vuorovaikutuksen myös ympäristön kanssa. Kokeilu auttaa meitä ymmärtämään, miten käyttäjät viihtyvät virtuaalitilassa, jossa on passiivisen katsomisen lisäksi myös aktiivista tekemistä, kuten päivittäiset aarteenetsintä-pelit.

Kokeilu on osa Ylen laajaa kehittämisstrategiaa, jossa se pyrkii jatkuvasti kartoittamaan erilaisia tapoja hyödyntää uusimpia teknologioita tulevaisuuden mediapalveluiden suunnittelussa. Aiemmin tänä keväänä ja kesänä kokeilimme muun muassa Kaverikatsomo-konseptia, jossa Euroviisuja ja jalkapallon EM-kisoja pystyi seuraamaan virtuaalisissa katseluhuoneissa, jotka muistuttivat luonteeltaan videopalavereita.

Milloin palvelu on käytössä?

Kokeilu toteutetaan määräaikaisena jaksona Tokion olympialaisten aikana 23.7-8.8.2021.

Miten palvelu toimii?

Yle Urheilun Kesäkisoista pääset nauttimaan perustamalla virtuaalisen saaren täällä (siirryt toiseen palveluun). Voit kutsua kavereita saarellesi lähettämällä heille kutsulinkin, jonka luot painamalla sivun vasemmassa alalaidassa olevaa "Kutsu"-nappia. Lisää ohjeita saarella liikkumiseen ja toimimiseen saat saaren rannan laiturilla sijaitsevalta ohjetaululta.

Mitä tarvitsen käyttääkseni palvelua?

Yle Urheilun Kesäkisat toimii useimmilla laitteilla, mutta helpointa sen käyttö on tietokoneella. Äänellistä keskustelua varten tarvitset laitteen, jossa on mikrofoni. Mikäli laitteesi käyttää VPN-yhteyttä, ota se pois päältä ennen pelaamista, tai saarelle liittyminen ei välttämättä onnistu.

Miten osallistun päiväkilpailuun?

Saarelle on joka päivä piilotettu noin viisi olympialaisiin liittyvää esinettä tai asiaa. Näitä esineitä voi olla yhtenä päivänä viisi tai toisena seitsemän. Kiertele saarta rauhassa, etsi esineet ja asiat, paina ne mieleesi ja klikkaa sen jälkeen vasemman ylälaidan "palkintokisa"-painiketta. Täytä sen jälkeen lomakkeen kentät ja olet mukana kisaamassa päiväpalkinnosta. Palkitut julkaistaan Ylen kisalähetyksissä päivän päätteeksi (noin klo 16-17 välillä päivittäin).

Onko palvelun käyttö turvallista?

Kokeilu toteutetaan yhteistyössä suomalaisen Wakeonen kanssa. Palvelun käyttö on turvallista eikä sen käyttö vaaranna yksityisyyden suojaa. Se ei myöskään edellytä kirjautumista eikä käyttäjistä kerätä henkilökohtaisia tietoja. Virtuaaliset kesämökkisaaret ovat täysin yksityisiä, joita Yle ei kykene katselemaan tai kuuntelemaan salaa.

Yle kerää käyttäjädataa palvelun käytöstä yleisellä tasolla. Olemme esimerkiksi kiinnostuneita siitä, kuinka paljon virtuaalisia saaria perustetaan ja kuinka kauan niissä vietetään aikaa minuuttimääräisesti. Lisäksi tarkkailemme palvelunkäyttäjien kokonaismäärää.

Palautetta palvelusta

Auta meitä kehittämään palvelusta entistä parempi. Kokeile Yle Urheilun Kesäkisoja ja täytä sen jälkeen oheinen palautelomake (siirryt toiseen palveluun).