1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NHL

NHL:ssä koettiin historiallinen hetki: pelaajalupaus Luke Prokop kertoi homoudestaan – "Haluan elää elämääni niin kuin itse haluan"

Yhdysvaltalaismedia ESPN:n mukaan yksikään NHL-pelaaja, aktiivi tai uransa lopettanut, ei ole aiemmin kertonut julkisesti homoudestaan.

Jääkiekkopelaaja Luke Prokop Kanadan juniorisarjaa pelaavan Calgary Hitmenin väreissä. Arkistokuva helmikuulta 2020. Kuva: Marissa Baecker / Getty Images

NHL-jääkiekkoliigassa koettiin historiallinen hetki maanantaina, kun Nashville Predatorsin viimevuotinen varaus Luke Prokop kertoi Instagram-tilillään julkisesti olevansa homoseksuaali. Yhdysvaltalaismedia ESPN:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) yksikään NHL-pelaaja, aktiivi tai uransa lopettanut, ei ole aiemmin kertonut julkisesti homoudestaan.

Juttu jatkuu upotuksen jälkeen.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Instagramissa

– Hei kaikille. Viime puolitoista vuotta on ollut ihan hullua, ja se on antanut minulle mahdollisuuden löytää todellisen itseni. En enää pelkää. Tänään olen ylpeä kertoessani kaikille julkisesti, että olen homo. Matka tähän hetkeen elämässäni on ollut melkoinen, mutta en voisi olla olla iloisempi, Prokop kirjoitti.

– Olen pienestä pitäen unelmoinut siitä, että olisin NHL-pelaaja. Uskon, että aidon elämäni eläminen sallii minun tuoda itseni kokonaan kaukaloon ja parantaa mahdollisuuksiani tehdä unelmastani totta.

Predators varasi puolustaja Prokopin, 19, kolmannella kierroksella viime vuoden NHL-draftissa. Hän teki seuran kanssa kolmivuotisen tulokassopimuksen joulukuussa ja pelasi viime kauden WHL-farmiliigan Calgary Hitmen -seurassa. Päätös kaapista astumisesta varmistui huhtikuussa, kun WHL-kausi päättyi koronaviruksen takia.

– Makasin sängyllä eräänä iltana, olin juuri poistanut deittiappin neljännen tai viidennen kerran ja olin erittäin turhautunut, koska en voinut olla oma aito itseni. Sillä hetkellä sanoin: Liika on liikaa. Hyväksyn sen kuka olen. Haluan elää elämääni niin kuin itse haluan ja hyväksyä itseni, Prokop kertoi ESPN:lle.

Lue myös:

Historiallinen ulostulo: NFL-pelaaja Carl Nassib kertoo olevansa homoseksuaali

Pekka Rinne jättää kaukalot hyvillä mielin: ”Mitään ei jää hampaankoloon”

Granlund ja Donskoi ovat NHL:n uutuusjoukkueen saatavilla – Seattle Kraken valitsee pelaajansa tällä viikolla