1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Formula 1

F1-kilpailujohtaja puolustaa Hamiltonin rangaistusta – "Tapahtuneen seurauksia ei pidä arvioida"

Kansainvälisen autoliiton FIA:n Michael Masi katsoo, että Lewis Hamiltonin saama kymmenen sekunnin aikarangaistus oli oikeutettu.

Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton (vas). ja Red Bullin alankomaalaiskuski Max Verstappen lehdistötilaisuudessa lauantaina 17. heinäkuuta. Arkistokuva. Kuva: Xavi Bonilla / Pool / Getty Images

Kansainvälisen autoliiton FIA:n F1-kilpailujohtaja Michael Masi katsoo, että kohuttu Lewis Hamiltonin saama kymmenen sekunnin aikarangaistus formula ykkösten sunnuntaisessa Britannian gp:ssä oli oikeutettu.

Mercedes-kuljettaja Hamiltonin ja Red Bullin Max Verstappenin avauskierroksen kaksintaistelu päättyi kaksikon kolarointiin ja MM-sarjan kärkinimen Verstappenin keskeytykseen. Hamilton ajoi kisassa ykköseksi aikarangaistuksestaan huolimatta ja kavensi Verstappenin MM-johdon kahdeksaan pisteeseen. Red Bull -tallissa koettiin Hamiltonin päässeen liian helpolla tapahtuneesta.

Kisapomo Masi puolusti tuomariston ratkaisua muistuttamalla, että tuomareiden on arvioitava itse tapahtumaa eikä sen seurauksia.

– Olen samaa mieltä tuomariston ja sen tekemän ratkaisun kanssa. Yksi perusasioista (tuomareiden päätöksissä) on jo pitkään ollut se, että tapahtuneen seurauksia ei pidä arvioida. Eli ratkaisu on tehtävä itse tapauksesta, Masi sanoi F1:n sivustolla (siirryt toiseen palveluun).

– Jos alat ottaa seurauksia mukaan (päätöksiin), muuttujia on niin paljon.

Lue myös:

Lewis Hamilton sai kovaa ryöpytystä Red Bull -leiristä: "Se oli likainen temppu – hänen takiaan Max oli 51 g:n törmäysvoiman onnettomuudessa"

"Se oli epäkunnioittavaa" – Max Verstappen paheksui Hamiltonin toimintaa Silverstonen kolarissa, Mercedes-kuski kuittasi takaisin

Lewis Hamilton todettiin syylliseksi kolariin, joka tuhosi Max Verstappenin kisan – Hamilton nousi viime hetkillä dramaattisen kisan voittoon

Hamilton teki huiman nousun voittoon! Bottas tuli kolmanneksi, Räikkönen pyörähti ympäri ja oli 15:s – näin Britannian gp eteni