1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Tokio 2020

USA:n miesten koripallomaajoukkue tukalassa tilanteessa, Markkasen seuratoveri karanteenissa – tähtisikermä matkasi Tokioon vain kahdeksan pelaajan voimin

USA:n koripallomaajoukkue matkasi Tokion olympiakisoihin pahasti vajaamiehisenä.

Chicago-tähti Zach LaVinen on asetettu koronaprotokollan mukaiseen karanteeniin.. Kuva: Getty Images

USA:n koripallomaajoukkueen yllä roikkuu tummia pilviä ennen Tokion olympiakisojen alkua. Turnauksen suursuosikki matkasi maanantaina Tokioon vain kahdeksan pelaajan voimin.

USA:n joukkue koki tuntuvan kolauksen ennen lentoa Japaniin, kun NBA-joukkue Chicago Bullsin tähtipelaaja Zach LaVine asetettiin koronaprotokollan mukaiseen karanteeniin. Maan koripalloliiton tiedotteen mukaan joukkue toivoo, että Lauri Markkasen NBA-seuratoveri pystyy liittymään muun joukkueen mukaan vielä tällä viikolla.

LaVine oli jo USA:n joukkueen kolmas pelaaja, joka on viikon sisään asetettu koronaprotokollan mukaiseen karanteeniin. Aikaisemmin sivuun on siirretty Washington Wizardsin Bradley Beal ja Detroit Pistonsin Jerami Grant.

LaVine oli paikannut Bealia joukkueen kahdessa viimeisessä olympiakisoihin valmistavassa ottelussa. Bulls-tähti on ollut USA:n joukkueen kolmanneksi paras pistemies 10,3 pistekeskiarvolla neljässä harjoitusottelussa.

USA aloitti harjoituspelit yllätystappioilla Nigerialle ja Australialle. Kahdessa viimeisessä pelissä joukkue kuitenkin kaatoi Argentiinan ja hallitsevan maailmanmestarin Espanjan.

USA:n joukkuetta on tarkoitus täydentää vielä NBA:n finaalijoukkueiden pelaajilla. NBA:n kuudes finaali pelataan Suomen aikaa varhain keskiviikkoaamuna, kun Milwaukee Bucks kohtaa Phoenix Sunsin. Mestaruus on katkolla Milwaukeelle, joka johtaa ottelusarjaa voitoin 3–2. Jos mestaruus ei ratkea varhain keskiviikkona, pelataan seitsemäs ja ratkaiseva finaali varhain perjantaina.

USA:n olympiajoukkue odottaa saavansa riveihinsä vielä Milwaukeen Khris Middletonin ja Jrue Holidayn sekä Phoenixin Devin Bookerin. USA-luotsi Gregg Popovichin mukaan on mahdollista, että joukkueen viimeiset pelaajat saapuvat Japaniin vain 24 tuntia ennen maan ensimmäistä alkulohko-ottelua. USA kohtaa Ranskan sunnuntaina Suomen aikaa kello 15.

Lue myös:

Yhdysvaltojen koripallomaajoukkueen tähtisikermä taipui toiseen peräkkäiseen tappioon – "Meillä on vielä paljon asioita käytävänä läpi"

Yhdysvaltain olympiajoukkue Tokioon on suurempi sitten Atlantan 1996 – yli puolet joukkueesta on naisia

Kaikki Tokion olympialaisista – katso kisaohjelma ja tutustu, miten kisat näkyvät ja kuuluvat Ylen kanavilla